Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτώση από 40% έως 60% στους τζίρους των εστιατορίων λόγω των μέτρων κατά της Covid - Σε ποιες πόλεις η Εστίαση πνέει τα λοίσθια

Πτώση από 40% έως 60% στους τζίρους των εστιατορίων λόγω των μέτρων κατά της Covid - Σε ποιες πόλεις η Εστίαση πνέει τα λοίσθια
Πλήγμα για την εστίαση το πράσινο πάσο…

Πτώση από 40% έως 60% στον τζίρο τους αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις στον κλάδο της εστίασης στην πόλη της Νέας Υόρκης των ΗΠΑ, με τους εστιάτορες να μην μπορούν πλέον να αντεπεξέλθουν…
Σύμφωνα με τα μέτρα, δεν επιτρέπεται η είσοδος πελατών σε κλειστούς χώρους άνευ πιστοποιητικού εμβολιασμού… (ό,τι ακριβώς συμβαίνει και στην Ελλάδα).
Για παράδειγμα, το εστιατόριο O'Donoghue κάποτε ήταν μια πετυχημένη επιχείρηση.
Επί μια δεκαετία εξυπηρετούσε τους πελάτες του στην Times Square του Μανχάταν.
Ωστόσο, ο Fergal Burke, ιδιοκτήτης του O'Donoghue's παρατήρησε ότι η επιχείρησή του είχε «τεράστια πτώση» από τότε που οι εμβολιασμοί έγιναν υποχρεωτικοί. 
Συγκρίνοντας το πελατολόγιο από την προ υποχρεωτικού εμβολιασμού έως την έναρξή του πριν από περίπου δύο εβδομάδες, «τα έσοδα της επιχείρησης είναι σίγουρα μειωμένα κατά 50% έως 60 %» είπε ο Burke απογοητευμένος, προσθέτοντας: «Απλώς δεν μπαίνουν άνθρωποι στο εστιατόριο, φοβούνται επειδή δεν έχουν πράσινο πάσο». 
«Στη Νέα Υόρκη, τα τρένα είναι γεμάτα με ανθρώπους που φορούν μάσκες, χωρίς να υποχρεώνονται να είναι εμβολιασμένοι,
Ωστόσο, εδώ, στο εστιατόριο, με 20 άτομα προσωπικό, το πιστοποιητικό εμβολιασμού είναι υποχρεωτικό.
Πρόκειται για παραλογισμό» είπε ο Burke, προσθέτοντας: «Μας έχουν καταστρέψει, θα μας αναγκάσουν να κλείσουμε».
Ορισμένα εστιατόρια όπως το Luke's Lobster έχουν επηρεαστεί λιγότερο από το πιστοποιητικό εμβολιασμού, καθώς το εστιατόριο τους έχει πολλά υπαίθρια τραπέζια στο Broadway.
«Μερικοί άνθρωποι δεν είναι προφανώς πολύ χαρούμενοι για αυτό, αλλά θα συμμορφωθούν και αν δεν θέλουν να συμμορφωθούν θα βγουν έξω» είπε. 
Ο εστιάτορας Stratis Morfogen, διευθύνων σύμβουλος στο Brooklyn Chop House, πιστεύει ότι η κυβέρνηση πρέπει να αρχίσει να εξετάζει προγράμματα διάσωσης για να βοηθήσει τη βιομηχανία εστιατορίων.
«Οι επιχειρήσεις έχουν μειωθεί πιθανώς κατά 50% επειδή οι άνθρωποι δεν θέλουν να κάνουν εμβόλιο» δήλωσε ο Morfogen.
«Ξαφνικά, μέσα σε μία εβδομάδα, είχαμε μείωση του τζίρου κατά 40%, από τότε που ξεκίνησε ο υποχρεωτικός εμβολιασμός» πρόσθεσε. 
«Οι πολιτικοί δεν καταλαβαίνουν ότι δεν είναι δυνατόν να λαμβάνονται οριζόντια μέτρα.
Και δεν μπορείτε να πείτε σε ένα άτομο που μόλις τελείωσε τη χημειοθεραπεία ότι πρέπει να κάνει ένα εμβόλιο για να δειπνήσει, όταν ο γιατρός του λέει ότι δεν μπορεί ».
Ο Morfogen είπε ότι η επιχείρησή του πήγε αρκετά καλά κατά τη διάρκεια του COVID-19 και επέζησε της κρίσης του εστιατορίου, αλλά αισθάνεται ευθύνη να μιλήσει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης