Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυστραλία: Ανοίγει τα σύνορά της μετά από 18 μήνες

Αυστραλία: Ανοίγει τα σύνορά της μετά από 18 μήνες
Η Αυστραλία έκλεισε τα σύνορά της στις 20 Μαρτίου 2020 υιοθετώντας μερικούς από τους πιο αυστηρούς περιορισμούς παγκοσμίως
Σχετικά Άρθρα

Η Αυστραλία θα αρχίσει να ανοίγει τα σύνορά της από τον επόμενο μήνα, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας Scott Morrison, 18 μήνες αφού απαγορεύθηκε στους Αυστραλούς να ταξιδεύουν στο εξωτερικό.
Όπως δήλωσε ο Morrisson, σύμφωνα με το Reuters, όσοι Αυστραλοί και κάτοικοι της χώρας έχουν εμβολιαστεί κατά της covid-19 θα μπορούν να ταξιδέψουν εκτός Αυστραλίας «τις επόμενες εβδομάδες», μόλις έχει ανοσοποιηθεί το 80% του πληθυσμού.
«Έχει έρθει η ώρα να δώσουμε πίσω στους Αυστραλούς τη ζωή τους. Σώσαμε ζωές. Σώσαμε περιουσίες, αλλά πρέπει να συνεργαστούμε για να διασφαλίσουμε ότι οι Αυστραλοί θα μπορέσουν να επιστρέψουν στη ζωή που είχαν προηγουμένως. Προετοιμαζόμαστε για αυτό και η Αυστραλία θα είναι έτοιμη να απογειωθεί πολύ σύντομα», τόνισε ο πρωθυπουργός στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
Ο Αυστραλός πρωθυπουργός εξήγησε ότι όσοι θα επιστρέφουν από το εξωτερικό στην Αυστραλία θα πρέπει να παραμένουν σε καραντίνα για επτά ημέρες στο σπίτι τους και όχι όπως ισχύει τώρα 14 ημέρες σε ξενοδοχείο.

Αυστηροί περιορισμοί

Η Αυστραλία έκλεισε τα σύνορά της στις 20 Μαρτίου 2020 υιοθετώντας μερικούς από τους πιο αυστηρούς περιορισμούς παγκοσμίως με στόχο την ανάσχεση της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού.
Στη διάρκεια των 560 προηγούμενων ημερών οι περισσότερες διεθνείς πτήσεις ακυρώθηκαν και τα ταξίδια στο εξωτερικό περιορίστηκαν στο ελάχιστο.
Μόνο ένας περιορισμένος αριθμός ανθρώπων έχει λάβει άδεια να ταξιδέψει στο εξωτερικό για σοβαρούς επαγγελματικούς ή ανθρωπιστικούς λόγους.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, περισσότερες από 100.000 αιτήσεις εισόδου ή εξόδου από τη χώρα έχουν απορριφθεί μόνο τους πέντε πρώτους μήνες του 2021.
Οι αρχές έχουν επιτρέψει σε πολίτες και μόνιμους κατοίκους της Αυστραλίας να επιστρέψουν στη χώρα, όμως βάσει αυστηρών ποσοστώσεων, ενώ όσοι επέστρεφαν ήταν υποχρεωμένοι να παραμένουν καραντίνα σε ξενοδοχείο για διάστημα 14 ημερών αναλαμβάνοντας το κόστος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης