Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οργή του Elon Musk κατά του προέδρου Biden - Τι συνέβη

Οργή του Elon Musk κατά του προέδρου Biden - Τι συνέβη
Ο Biden μπορεί να κάλεσε στο Λευκό Οίκο πολλές επιτυχημένες αυτοκινητοβιομηχανίες όπως τις General Motors και Ford, παρέλειψε όμως, να προσκαλέσει την πρωτοπόρο του κλάδου, αυτοκινητοβιομηχανία με τις περισσότερες πωλήσεις, την Tesla

Αιχμές κατά του Αμερικανού Προέδρου, Joe Biden, άφησε ο πλουσιότερος άνδρας του κόσμου και διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Elon Musk. Συγκεκριμένα, σε πρόσφατη δήλωσή του υποστήριξε πως ο Joe Biden καθώς και η κυβέρνησή του είναι αρνητικά προδιατεθειμένοι απέναντι στην εταιρεία του.
Για να τεκμηριώσει τους εν λόγω ισχυρισμούς, ο Musk επικαλέστηκε την εκδήλωση που έλαβε χώρα τον περασμένο μήνα στο Λευκό Οίκο κατά τη διάρκεια της οποίας παρουσιάστηκαν ηλεκτρικά οχήματα.
Ο Biden μπορεί να κάλεσε στο Λευκό Οίκο πολλές επιτυχημένες αυτοκινητοβιομηχανίες όπως τις General Motors και Ford, παρέλειψε όμως, να προσκαλέσει την πρωτοπόρο του κλάδου, αυτοκινητοβιομηχανία με τις περισσότερες πωλήσεις, την Tesla.
«Δεν ανέφερε ούτε μια φορά τον Tesla ενώ αντίθετα επαίνεσε τη GM και τη Ford για την προσφορά τους στο συγκεκριμένο τομέα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο δισεκατομμυριούχος.
Ο Musk, ο οποίος μίλησε την Τρίτη στο συνέδριο Code στο Μπέβερλι Χιλς της Καλιφόρνια, είπε ότι η διοίκηση επηρεάζεται υπερβολικά από τα συνδικάτα ενώ δεν δίστασε να εκφράσει την επιθυμία του για έναν πιο κεντρώο πρόεδρο προσθέτοντας όμως, πως εκείνος από την πλευρά του δεν θα ήθελε να γίνει ο επόμενος πρόεδρος.
Παρόλα αυτά, όταν η συζήτηση στράφηκε στο ζήτημα της Space Exploration Technologies Corp., στην οποία είναι επίσης διευθύνων σύμβουλος, ο  Musk παραδέχτηκε ότι η συνεργασία με την αμερικανική κυβέρνηση ήταν ένα σημαντικό μέρος της επιχειρηματικής του δραστηριότητας.
Τέλος, με αφορμή έκθεση της ProPublica που δημοσιεύτηκε τον Ιούνιο σύμφωνα με την οποία ο Elon Musk πλήρωσε ελάχιστο φόρο εισοδήματος σε σχέση με την τεράστια αμύθητη περιουσία του, η οποία εκτιμάται στα 209,6 δισεκατομμύρια δολάρια από τον δείκτη δισεκατομμυριούχων του Bloomberg, ο Mr. Tesla απάντησε πως δεν παίρνει μισθό ούτε από το SpaceX ούτε από την Tesla.
Στην πραγματικότητα, ο φορολογικός συντελεστής του είναι της τάξεως του 53% και πρόσθεσε πως είναι σχεδόν βέβαιος πως ο φορολογικός συντελεστής θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο το επόμενο έτος.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης