Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τέλος οι μάσκες για τους μαθητές στη Γαλλία - Παραμένει στην κόκκινη ζώνη το Παρίσι

Τέλος οι μάσκες για τους μαθητές στη Γαλλία - Παραμένει στην κόκκινη ζώνη το Παρίσι
O νέος κανονισμός αναμένεται να τεθεί σε ισχύ από τις 4 Οκτωβρίου
Σχετικά Άρθρα

«Τελειώνουν» οι μάσκες από τα σχολεία της Γαλλίας, ως μέτρο προστασίας του κορωνοϊού, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η κυβέρνηση της χώρας την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου.
Σύμφωνα με κυβερνητικό διάταγμα που εκδόθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου, ο νέος κανονισμός αναμένεται να τεθεί σε ισχύ από τις 4 Οκτωβρίου και θα περιλαμβάνει περιοχές που έχουν λιγότερα από 50 κρούσματα ανά 100.000 πολίτες για πέντε συνεχόμενες ημέρες.
Το Παρίσι και τα κοντινά προάστια δεν είναι μεταξύ των 47 μητροπολιτικών τμημάτων ή διοικητικών περιφερειών, όπου θα τελειώσει η υποχρεωτική χρήση μάσκας, έδειξαν στοιχεία του υπουργείου Υγείας.
Οι αξιωματούχοι μοιράστηκαν ένα γράφημα στις 28 Σεπτεμβρίου που δείχνει έναν χάρτη με κόκκινες περιοχές.
? 45 départements devraient être classés rouge, car ils dépassent le niveau d'alerte de 50 cas pour 100 000 habitants en 7 jours (données du 25/09)
➡️ Plus d'infos : https://t.co/h3BcdLsNFb pic.twitter.com/d2iwvL4bXu

 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Gabriel Attal δήλωσε στις 29 Σεπτεμβρίου ότι η Γαλλία σχεδιάζει επίσης να παρατείνει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης μέχρι το επόμενο καλοκαίρι για να αντιμετωπίσει την πανδημία.
«Αυτό που θα προτείνουμε στο κοινοβούλιο είναι να διατηρηθούν για αρκετούς μήνες ακόμη, μέχρι το καλοκαίρι, τα περιοριστικά μέτρα», δήλωσε ο Attal κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου.
Η παράταση σημαίνει ότι η κυβέρνηση θα διατηρήσει την εξουσία να επεκτείνει ή να επαναφέρει περιοριστικά μέτρα, όπως lockdown, περιορισμούς στις μετακινήσεις και το λεγόμενο δελτίο υγείας κ.λπ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης