Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χάος με την τρίτη δόση των εμβολίων Covid 19 - Ενισχυτική ή αναμνηστική, ουδείς γνωρίζει αν πρέπει να την κάνει

Χάος με την τρίτη δόση των εμβολίων Covid 19 - Ενισχυτική ή αναμνηστική, ουδείς γνωρίζει αν πρέπει να την κάνει
Εκείνοι που δέχθηκαν δύο δόσεις από το Moderna ή ένα από το Johnson & Johnson έχουν αποκλειστεί από την ενισχυτική δόση
Σχετικά Άρθρα
Μπορεί αρκετοί ανά τον κόσμο να βρίσκονται στη νέα λίστα για την τρίτη δόση του εμβολίου κατά της Covid 19, αλλά επικρατεί μια πρωτοφανής σύγχυση για το αν θα πρέπει να είναι ενισχυτική ή αναμνηστική δόση.
Σύμφωνα με τους Financial Times, η διαφορά μεταξύ μιας «ενισχυτικής λήψης» και μιας «τρίτης δόσης» δεν έχει νόημα για τον μέσο Αμερικανό, αλλά ορισμένοι αξιωματούχοι χρησιμοποιούν τον τελευταίο όρο για να περιγράψουν μια επιπλέον δόση που προορίζεται μόνο για εκείνους με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα.
Η ορολογική διάκριση δεν είναι παρά ένα παράδειγμα της σύγχυσης και του χάους που επισκιάζει την εκστρατεία της διοίκησης του Joe Biden.

Σύγχυση...

Στο μεταξύ τις προηγούμενες εβδομάδες επικράτησαν τα μικτά μηνύματα από αξιωματούχους της δημόσιας υγείας, κορυφαίους επιστήμονες και τον ίδιο τον Αμερικανό πρόεδρο έχουν αφήσει τους Αμερικανούς να απορούν αν είναι επιλέξιμοι για τις ενισχυτικές δόσεις.
Επίσης, μεμονωμένα κράτη έχουν ερμηνεύσει διαφορετικά τις εθνικές οδηγίες.
Το Αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων συνέστησε ενισχυτικές δόσεις του εμβολίου BioNTech/Pfizer για μερικούς ανθρώπους: άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών, ενήλικες με ιατρικές παθήσεις και εργαζόμενους σε δουλειές με υψηλό κίνδυνο έκθεσης στον ιό.
Ο επιλέξιμος πληθυσμός περιλαμβάνει 60 εκατομμύρια Αμερικανούς που έλαβαν δύο δόσεις BioNTech/Pfizer, σύμφωνα με τον Biden, 20 εκατομμύρια από τους οποίους είπε ότι μπορούν να λάβουν αμέσως ενισχυτικές δόσεις καθώς εμβολιάστηκαν πριν από τουλάχιστον έξι μήνες.
Ωστόσο, εκείνοι που δέχθηκαν δύο δόσεις από το Moderna ή ένα από το Johnson & Johnson - περίπου 83 εκατομμύρια άτομα - έχουν αποκλειστεί από την ενισχυτική δόση επειδή επιπλέον δόσεις αυτών δεν έχουν ακόμη εγκριθεί από τις ρυθμιστικές αρχές.

Διαφορές και στους αξιωματούχους

Εν τω μεταξύ, οι διαφορετικές συστάσεις από το CDC, την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων και τις επιτροπές επιστημόνων που συμβουλεύουν αυτούς τους οργανισμούς έχουν αφήσει πολλά ερωτηματικά σε άτομα για το αν πληρούν τις προϋποθέσεις.
Ο William Schaffner, καθηγητής μολυσματικών ασθενειών στο Πανεπιστήμιο Vanderbilt στο Νάσβιλ και μέλος της συμβουλευτικής επιτροπής εμβολίων του CDC, είπε ότι η σύγχυση του κοινού προήλθε από την αρχική ανακοίνωση της κυβέρνησης Biden το καλοκαίρι.
Πολύ πριν ληφθούν κανονιστικές αποφάσεις, ο πρόεδρος Biden υποστήριξε την 20η Σεπτεμβρίου ως την ημερομηνία έναρξης της ενισχυτικής δόσης για όλους τους Αμερικανούς.
Δύο κορυφαίοι αξιωματούχοι του FDA αποχώρησαν από τον οργανισμό εν μέρει λόγω της απόφασης να γίνει η ανακοίνωση πριν από την έγκριση των τρίτων δόσεων.
"Είναι σαν να βάζεις το κάρο πριν από το άλογο", είπε ο Schaffner.


Αντίθετος ο FDA

Η συμβουλευτική επιτροπή του FDA απέρριψε μια ευρεία ενισχυτική δόση και αντ 'αυτού συνέστησε μια τρίτη δόση μόνο για μια μικρότερη ομάδα ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας και εκείνα που είναι σε κίνδυνο.
Ο FDA ακολούθησε αυτή τη συμβουλή που επιτρέπει την τρίτη δόση για άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών, ενήλικες που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο σοβαρής νόσου Covid-19 και όσους εργάζονται σε δουλειές όπου εκτίθενται συχνά στον ιό.
Αλλά την περασμένη εβδομάδα, η συμβουλευτική ομάδα εμβολίων του CDC αρνήθηκε να εγκρίνει τις ενισχυτικές δόσεις για άτομα που εργάζονται σε θέσεις εργασίας με υψηλό κίνδυνο έκθεσης στον Covid, συμπεριλαμβανομένων των εργαζομένων στον τομέα της λιανικής και της υγειονομικής περίθαλψης, λέγοντας ότι δεν υπάρχουν επαρκή δεδομένα για τα οφέλη των αυτών, ενόψει των πιθανών σπάνιων παρενεργειών που σχετίζονται με την καρδιά, ειδικά στους νεότερους.
Η Rochelle Walensky, επικεφαλής του CDC, στη συνέχεια απέρριψε αυτή τη θέση.
Μάλιστα, είπε ότι οι άνθρωποι που εργάζονται σε θέσεις εργασίας με υψηλό κίνδυνο έκθεσης στον Covid «ενδέχεται να λάβουν ενισχυτικική» δόση με βάση την ατομική αξιολόγησή τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης