Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Καμία εχθρική διάθεση προς τη Β. Κορέα – Kim Jong un: Βιτρίνα η προσφορά τους για διάλογο

ΗΠΑ: Καμία εχθρική διάθεση προς τη Β. Κορέα – Kim Jong un: Βιτρίνα η προσφορά τους για διάλογο
Συνεδριάζει εκτάκτως το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για τις πρόσφατες εκτοξεύσεις πυραύλων από τη Βόρεια Κορέα
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως οι ΗΠΑ δεν έχουν καμία εχθρική διάθεση προς τη Βόρεια Κορέα διατύπωσε το State Department, τη στιγμή που ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Kim Jong un απέρριψε την αμερικανική πρόταση για διάλογο.
«Από την έλευση της νέας αμερικανικής κυβέρνησης, η στρατιωτική απειλή των ΗΠΑ και η εχθρική πολιτική τους απέναντί μας δεν έχουν αλλάξει διόλου, έχουν γίνει πιο δόλιες» φέρεται να υποστήριξε κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο κοινοβούλιο ο Kim Jong un, ο οποίος χαρακτήρισε την πρόταση για διάλογο «βιτρίνα για να καλυφθούν η διπροσωπία τους και οι εχθρικές ενέργειές τους».
Σημειώνεται πως η κυβέρνηση Biden διαμηνύει πως είναι διατεθειμένη να οργανώσει συναντήσεις με Βορειοκορεάτες αξιωματούχους οπουδήποτε, οποτεδήποτε και χωρίς προαπαιτούμενα, προκειμένου να ξαναρχίσουν συνομιλίες για την αποπυρηνικοποίηση της Β. Κορέας.

State Department: Καμία εχθρική διάθεση

Απαντώντας στις αιτιάσεις του Kim Jong un το State Department υπογράμμισε πως οι ΗΠΑ δεν εμφορούνται από «καμιά εχθρική διάθεση» έναντι της Βόρειας Κορέας.
Παράλλληλα, επανέλαβε την προσφορά της για διάλογο προς τον βορειοκορεάτη ηγέτη Kim Jong un, ο οποίος χαρακτήρισε «βιτρίνα» τις προτάσεις των Αμερικανών για συνομιλίες.
«Η πολιτική μας έχει στόχο σταδιακή και πρακτική προσέγγιση για σοβαρή και βιώσιμη διπλωματία (στη σχέση) με τη Βόρεια Κορέα.
Οι ΗΠΑ είναι έτοιμες για συναντήσεις με βορειοκορεάτες αξιωματούχους χωρίς προαπαιτούμενα.
Ελπίζουμε ότι η Βόρεια Κορέα θα ανταποκριθεί θετικά στην προσφορά μας» ανέφερε εκπρόσωπος του State Department.

Νέες δοκιμές

Οι συνομιλίες ΗΠΑ – Β. Κορέας έχουν παγώσει από το 2019 και την τελευταία συνάντηση που είχαν στο Βιετνάμ ο πρόεδρος Trump και ο Kim Jong un.
Υπενθυμίζεται πως τις προηγούμενες ημέρες η Β. Κορέα προχώρησε σε σειρά εκτοξεύσεων βαλλιστικών πυραύλων ενώ ανακοίνωσε πως πραγματοποίησε επιτυχή δοκιμαστική εκτόξευση υπερηχητικού πυραύλου.
Ωστόσο, η Βόρεια Κορέα δεν έχει κάνει καμιά πυρηνική δοκιμή ούτε εκτόξευση διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου από το 2017.
Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ συγκλήθηκε κατεπειγόντως και σήμερα το πρωί (ώρα Νέας Υόρκης) θα διεξαχθεί έκτακτη συνεδρίαση αφιερωμένη στη Βόρεια Κορέα με πρωτοβουλία των ΗΠΑ, της Γαλλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου, ενημέρωσαν διπλωμάτες.
Παραμένει ασαφές το εάν θα υιοθετηθεί κοινή ανακοίνωση από το ΣΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης