Τελευταία Νέα
Διεθνή

Makhlouf (ΕΚΤ): Να είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε στον επίμονο πληθωρισμό

Makhlouf (ΕΚΤ): Να είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε στον επίμονο πληθωρισμό
Το μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ, Gabriel Makhlouf, δήλωσε πως οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής πρέπει να είναι έτοιμοι για να απαντήσουν στον επίμονα υψηλό πληθωρισμό

Το μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ, Gabriel Makhlouf, δήλωσε πως οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής πρέπει να είναι έτοιμοι για να απαντήσουν στον επίμονα υψηλό πληθωρισμό που θα μπορούσε να προκύψει από τα προβλήματα στον εφοδιασμό.
Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί για τους κινδύνους που υπάρχουν, τόνισε ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Ιρλανδία σε συνέντευξη του στο Bloomberg.
Οι ελλείψεις στον μεταποιητικό τομέα που οδηγούν υψηλότερα τις τιμές, θα μπορούσαν "δυνητικά” να οδηγήσουν σε ταχύτερο πληθωρισμό για μεγαλύτερη χρονική διάρκεια από ό,τι αναμενόταν, εάν οδηγήσουν σε αύξηση των μισθών., πρόσθεσε.
«Αυτό είναι το ρίσκο για το οποίο η ΕΚΤ πρέπει να προσέχει και να είναι έτοιμη να απαντήσει εάν συμβεί», ανέφερε ο Makhlouf.
«Αυτή τη στιγμή, δεν νομίζω ότι θα πρέπει να εξετάσουμε την αύξηση των επιτοκίων ή να απαντήσουμε στον παροδικό πληθωρισμό», σημείωσε.

www.bankinngews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης