Τελευταία Νέα
Διεθνή

Powell (Fed): Πιο υψηλός από ότι αναμενόταν ο πληθωρισμός - Θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα εργαλεία για να μειωθεί

tags :
Powell (Fed): Πιο υψηλός από ότι αναμενόταν ο πληθωρισμός - Θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα εργαλεία για να μειωθεί
Η άνοδος των τιμών ήταν μεγαλύτερη από ότι αναμενόταν και έχει διαρκέσει περισσότερο, τόνισε ο πρόεδρος της Fed

O πρόεδρος της Fed,J. Powell τόνισε σήμερα 28/9 σε κατάθεσή του στην Τραπεζική Επιτροπή της Γερουσίας των ΗΠΑ ότι η αμερικανική οικονομία βρίσκεται ακόμα μακριά από την επίτευξη του στόχου για την πλήρη απασχόληση.
«Αυτό που είπα την περασμένη εβδομάδα ήταν ότι δεν έχουμε εκπληρώσει τα κριτήρια για το tapering» τόνισε ο κ. Powell.
«Ξεκαθάρισα ότι είμαστε, κατά τη γνώμη μου, μακριά από την επίτευξη του στόχου της πλήρους απασχόλησης» πρόσθεσε σύμφωνα με το Reuters.
Ο ίδιος υποστήριξε ότι ο πληθωρισμός δείχνει αυτή τη στιγμή πιο ανησυχητικός από ότι το 2020, καθώς η άνοδος των τιμών ήταν μεγαλύτερη και έχει διαρκέσει περισσότερο από ότι αναμενόταν.
Υπογράμμισε πάντως ότι αν ο πληθωρισμός δεν μετριαστεί, η Fed είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει όλα τα εργαλεία της για να αντιμετωπίσει την άνοδο των τιμών.
Παράλληλα δήλωσε ότι κάποιες από τις διαταραχές στις εφοδιαστικές αλυσίδες που έχουν προκαλέσει το άλμα του πληθωρισμού «έχουν επιδεινωθεί».
«Ας δούμε τις αυτοκινητοβιομηχανίες, ας δούμε τα πλοία που έχουν αγκυροβολήσει έξω από τος Λος Άντζελες.
Πρόκειται για μια αναντιστοιχία ζήτησης και προσφοράς, θα πρέπει αυτές οι διαταραχές στην πλευρά της προσφοράς να αμβλυνθούν, να υποχωρήσουν, πριν υποχωρήσει ο πληθωρισμός».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης