Τελευταία Νέα
Διεθνή

Obama: «Φορολογήστε τους πλούσιους, φορολογήστε κι εμένα, θα το αντέξουμε»

Obama: «Φορολογήστε τους πλούσιους, φορολογήστε κι εμένα, θα το αντέξουμε»
Την ίδια ώρα, ο επιχειρηματικός κόσμος στις ΗΠΑ αντιτίθεται στην αύξηση του εταιρικού φόρου, στο πλαίσιο του σχεδίου Biden για τη χρηματοδότηση μεγάλων έργων πρόνοιας, ύψους 3,5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων

Το χέρι πιο βαθιά στην τσέπη πρέπει να βάλουν οι δισεκατομμυριούχοι στις ΗΠΑ «πληρώνοντας περισσότερους φόρους» προκειμένου να ενισχυθεί η χρηματοδότηση του τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, της φροντίδας των παιδιών και της κλιματικής κρίσης, υποστήριξε ο Barack Obama.
Όπως επισημαίνει η βρετανική εφημερίδα Guardian, για τον πρώτο Αφροαμερικανό πρόεδρο στις ΗΠΑ, οι εύποροι Αμερικανοί - συμπεριλαμβανομένου του ιδίου - μπορούν να αντέξουν οικονομικά αυξήσεις φόρων για να χρηματοδοτήσουν το φιλόδοξο σχέδιο δαπανών του Joe Biden.
«Νομίζω ότι μπορούν να το αντέξουν οικονομικά», είπε ο Obama σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό δίκτυο «ABC's Good Morning America. «Μπορούμε να το αντέξουμε. Βάζω τον εαυτό μου σε αυτήν την κατηγορία».
Η περιουσία του Obama υπολογίζεται στα 70 εκατομμύρια δολάρια.
Από τότε που αποχώρησε από τον Λευκό Οίκο το 2017, κυκλοφόρησε ένα βιβλίο που έγινε μπεστ σέλερ, βάζοντας στην τσέπη 65 εκατομμύρια δολάρια και, επίσης, με τη σύζυγό του, Michelle, υπέγραψαν μια συμφωνία με το Netflix που εκτιμάται ότι αξίζει πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια.

«Όχι» των επιχειρηματιών στην αύξηση του εταιρικού φόρου

Την ίδια ώρα, ο επιχειρηματικός κόσμος στις ΗΠΑ αντιτίθεται στην αύξηση του εταιρικού φόρου, στο πλαίσιο του σχεδίου Biden για τη χρηματοδότηση μεγάλων έργων πρόνοιας, ύψους 3,5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.
Το σχέδιο της κυβέρνησης Biden για την χρηματοδότηση μεγάλων έργων πρόνοιας περιλαμβάνει αύξηση του μεγαλύτερου συντελεστού φόρου εισοδήματος από 37% σε 39,6%.
Ο φόρος επιχειρήσεων θα αυξηθεί από 20% σε 26,50% και όσοι κερδίζουν περισσότερα από πέντε εκατομμύρια δολάρια ετησίως, θα πληρώσουν και ένα επιπλέον 3%.
Οι βαριές φορολογικές «καμπάνες» στην επιχειρηματικότητα έχουν προκαλέσει την έντονη δυσφορία των Ρεπουμπλικανών, προβληματίζοντας ιδιαίτερα τους μετριοπαθείς Δημοκρατικούς βουλευτές.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης