Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δικαστική έγκριση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υπαλλήλων της έλαβε επιχείρηση στις ΗΠΑ - Δημιουργήθηκε δεδικασμένο

Δικαστική έγκριση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υπαλλήλων της έλαβε επιχείρηση στις ΗΠΑ - Δημιουργήθηκε δεδικασμένο
Οι υπάλληλοι του St. Elizabeth Healthcare απέτυχαν να τεκμηριώσουν ότι οι ατομικές τους ελευθερίες παραβιάζονταν από την απαίτηση του εργοδότη για εμβόλιο
Δικαστική έγκριση έλαβε μια επιχείρηση παροχής υγειονομικής περίθαλψης στο Σινσινάτι του Οχάιο, προκειμένου να απαιτήσει από τους υπαλλήλους της να εμβολιαστούν έναντι του COVID-19 ή να διακινδυνεύσουν να χάσουν τη δουλειά τους.
Αυτή η απόφαση είναι η πρώτη του είδους για έναν ιδιώτη εργοδότη στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι προσφυγές

Οι υπάλληλοι του St. Elizabeth Healthcare απέτυχαν να τεκμηριώσουν ότι οι ατομικές τους ελευθερίες παραβιάζονταν από την απαίτηση του εργοδότη για εμβόλιο, ο οποίος έχει το δικαίωμα να ορίσει όρους απασχόλησης, δήλωσε ο αμερικανικός δικαστής David Bunning στο Covington του Κεντάκι.
Οι εργαζόμενοι πρέπει να εμβολιαστούν έως την 1η Οκτωβρίου, ωστόσο ο Alan Statman, ο οποίος εκπροσώπησε τους εργαζόμενους, είπε ότι αξιολογούσαν τα επόμενα βήματά τους.

Το δεδικασμένο

Η απόφαση του Bunning είναι η πρώτη που αφορά αίτημα προστασίας κατά της εντολής του εργοδότη για το εμβόλιο COVID-19, δήλωσε ο Mark Guilfoyle, δικηγόρος που εκπροσωπούσε το St. Elizabeth Healthcare.
Τις τελευταίες εβδομάδες, πολυάριθμοι εργοδότες έχουν αρχίσει να επιβάλλουν προθεσμίες για να εμβολιαστούν οι εργαζόμενοι καθώς οι λοιμώξεις από τον COVID-19 παραμένουν αυξημένες στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Οι απαιτήσεις αυτές έχουν προκαλέσει πολυάριθμες αγωγές, αν και οι περισσότερες βρίσκονται ακόμη στα αρχικά στάδια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης