Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Σε επιφυλακή ο στρατός για τις ελλείψεις καυσίμων

Βρετανία: Σε επιφυλακή ο στρατός για τις ελλείψεις καυσίμων
H έλλειψη οδηγών έχει οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα εφοδιασμού
Σχετικά Άρθρα

Σε επιφυλακή έχει θέσει τον στρατό η βρετανική κυβέρνηση, ως μέρος των περαιτέρω μέτρων για την αντιμετώπιση της σοβαρής κρίσης στην εφοδιαστική αλυσίδα που έχει οδηγήσει τις αντλίες καυσίμων να στεγνώσουν εν μέσω πανικού στους καταναλωτές.
Η κίνηση για την κινητοποίηση του στρατού έρχεται καθώς η έλλειψη οδηγών, έχει οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα εφοδιασμού για τους λιανοπωλητές και τα εστιατόρια τους τελευταίους μήνες, σημειώνει το Reuters.
 Η προειδοποίηση για έλλειψη προμήθειας καυσίμων στα τέλη της περασμένης εβδομάδας οδήγησε σε αγορές πανικού, με μεγάλες σειρές αυτοκινήτων να περιμένουν ώρες για να γεμίσουν και είχε ως αποτέλεσμα να εξαντληθούν τα καύσιμα στα πρατήρια.  

Έκτακτα μέτρα

Η κυβέρνηση είχε ήδη ανακοινώσει σχέδια έκδοσης προσωρινών θεωρήσεων για 5.000 αλλοδαπούς οδηγούς φορτηγών και αναστολή των νόμων περί ανταγωνισμού, μεταξύ άλλων, ενώ ανακοίνωσε ότι θα θέσει έναν περιορισμένο αριθμό οδηγών του στρατού σε κατάσταση ετοιμότητας, ώστε  να αναλάβουν καθήκοντα εάν κριθεί απαραίτητο.  
«Ενώ η βιομηχανία καυσίμων αναμένει ότι η ζήτηση θα επιστρέψει στα κανονικά της επίπεδα τις επόμενες ημέρες, είναι σωστό να κάνουμε αυτό το λογικό, προληπτικό βήμα", δήλωσε ο υπουργός Επιχειρηματικότητας Kwasi Kwarteng, σε δήλωσή του αργά τη Δευτέρα. 
Οι οδηγοί του στρατού θα λάβουν εξειδικευμένη εκπαίδευση πριν από την αποστολή τους για να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση ζητημάτων της εφοδιαστικής αλυσίδας, σύμφωνα με την κυβέρνηση. 
Σύμφωνα με τα στοιχεία, ποσοστό 50% έως 90% των αντλιών «στέγνωσαν» σε ορισμένες περιοχές της Βρετανίας, σύμφωνα με την Petrol Retailers Association (PRA), η οποία αντιπροσωπεύει ανεξάρτητους λιανοπωλητές καυσίμων, ήτοιτο 65% όλων των 8.380 βρετανικών προαυλίων. 
Η βιομηχανία καυσίμων υποστηρίζει  ότι δεν υπάρχει έλλειψη και το ζήτημα είναι η μεταφορά βενζίνης και ντίζελ στα πρατήρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης