Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία εκλογές 2021: Scholz (SPD) και Laschet (CDU) εύχονται... να μην κάνει η Merkel το πρωτοχρονιάτικο διάγγελμα

Γερμανία εκλογές 2021: Scholz (SPD) και Laschet (CDU) εύχονται... να μην κάνει η Merkel το πρωτοχρονιάτικο διάγγελμα
Μακρές αναμένονται οι μετεκλογικές διαβουλεύσεις στη Γερμανία
Σχετικά Άρθρα

Κατά τη διάρκεια των μετεκλογικών συζητήσεων στο Βερολίνο, οι υποψήφιοι της εκλογικής αναμέτρησης της 26ης Σεπτεμβρίου στη Γερμανία ρωτήθηκαν για το πόσο καιρό θα χρειαστεί για τη δημιουργία ενός κυβερνητικού συνασπισμού.
Όταν ο επικεφαλής του SPD, Olaf Scholz, ρωτήθηκε εάν πιστεύει ότι η απερχόμενη καγκελάριος Angela Merkel θα χρειαστεί κάνει και το πρωτοχρονιάτικο διάγγελμα στο γερμανικό λαό, απάντησε πως ελπίζει ότι αυτό δεν θα συμβεί.
Στην ίδια ερώτηση, ο αντίπαλός του, Αrmin Laschet , των Χριστιανοδημοκρατών της Merkel απάντησε ότι επίσης έχει αυτόν τον στόχο: «Ναι, σίγουρα πριν από τα Χριστούγεννα».

 Στη θέση της η Merkel

Η διαδικασία για να σχηματισθεί νέα κυβέρνηση στη Γερμανία θα διαρκέσει μήνες και ως εκ τούτου η Angela Merkel αναμένεται να παραμείνει στη θέση της ως καγκελάριος καθώς τα κόμματα θα επιδιώκουν να σχηματίσουν έναν τριμερή συνασπισμό.
Αυτό υποστήριξε ένας πρώην Γερμανός πρέσβης στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ στο BBC την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021, σημειώνοντας ότι ο Olaf Scholz βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση για να γίνει ο επόμενος καγκελάριος, καθώς το Κόμμα των Πρασίνων έχει ξεκαθαρίσει την προτίμησή του για συνασπισμό με το κόμμα του το SPD.

Πολιτική σταθερότητα

Ωστόσο, όπως τόνισε ο Peter Ammon, κάθε πιθανός τριμερής συνασπισμός θα μπορούσε να είναι «λιγότερο σταθερός από έναν παραδοσιακό δικομματικό συνασπισμό».
Η κλιματική αλλαγή είναι το πιο σημαντικό θέμα στις εκλογές σύμφωνα με τον ίδιο, αν και όπως ανέφερε, στη Γερμανία παρατηρείται ότι και στις άλλες χώρες της Δύσης όπου η πόλωση έχει διαμορφωθεί σε όλο το πολιτικό φάσμα.

Ο ρόλος της μεσαίας τάξης και οι νέοι διαχωρισμοί

«Υπάρχει ο διαχωρισμός μεταξύ των πλουσίων και των φτωχών, όπου η μεσαία τάξη εξαφανίζεται σιγά-σιγά, υπάρχει η διαίρεση μεταξύ των ‘'ξύπνιων’' ανθρώπων και των μη σκεπτόμενων, ο διαχωρισμός μεταξύ νέων και ηλικιωμένων. ‘
Άρα η κατάσταση είναι λίγο ασταθής επί του παρόντος», σημείωσε.

www.bankingnews.com


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης