Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισλανδία – εκλογές: Ενισχυμένος από τις κάλπες ο κυβερνητικός συνασπισμός των τριών κομμάτων

Ισλανδία – εκλογές: Ενισχυμένος από τις κάλπες ο κυβερνητικός συνασπισμός των τριών κομμάτων
Η κυβέρνηση που αποτελείται από το αριστερό Πράσινο Κίνημα, το συντηρητικό Κόμμα Ανεξαρτησίας και το κεντρώο Προοδευτικό Κόμμα κέρδισε τρεις έδρες σε σύγκριση με τις εκλογές του 2017
Σχετικά Άρθρα

Ο κυβερνών συνασπισμός, που απαρτίζεται από ένα δεξιό, ένα αριστερό και ένα κεντρώο κόμμα, φαίνεται να ενισχύει την πλειοψηφία του μετά τις γενικές εκλογές που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου, παρά το γεγονός ότι η πρωθυπουργός Katrin Jakobsdottir έχασε έδαφος, όπως ανακοίνωσε την Κυριακή (26/9) ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός RUV με βάση τα προκαταρκτικά αποτελέσματα.
Οι δημοσκοπήσεις είχαν προβλέψει ότι ο συνασπισμός δεν θα κέρδιζε την πλειοψηφία, αλλά η αύξηση της υποστήριξης για το κεντρώο Προοδευτικό Κόμμα, που θα κέρδιζε πέντε περισσότερες έδρες από το 2017, οδήγησε το συνολικό του αριθμό σε 38 έδρες στο 63μελές κοινοβούλιο.
Η κυβέρνηση που αποτελείται από το αριστερό Πράσινο Κίνημα, το συντηρητικό Κόμμα Ανεξαρτησίας και το κεντρώο Προοδευτικό Κόμμα κέρδισε τρεις έδρες σε σύγκριση με τις εκλογές του 2017.
Πριν από τις εκλογές, τα τρία κόμματα ανακοίνωσαν ότι θα διαπραγματευτούν τη συνέχιση της συνεργασίας εάν διατηρήσουν την πλειοψηφία τους, σύμφωνα με το RUV.
Ο πρόεδρος Gudni Johannesson δεν έχει ακόμη δώσει επίσημα εντολή στο κόμμα που θα αναλάβει να σχηματίσει την επόμενη κυβέρνηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης