Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χρυσοφόρες οι ενισχυτικές δόσεις των εμβολίων – Πόσα δισεκατομμύρια θα κερδίσουν Pfizer και Moderna

Χρυσοφόρες οι ενισχυτικές δόσεις των εμβολίων  – Πόσα δισεκατομμύρια θα κερδίσουν Pfizer και Moderna
Για την Pfizer και τη Moderna, οι ενισχυτικές θα μπορούσαν να είναι πιο κερδοφόρες από τις αρχικές δόσεις, επειδή δεν θα συνοδεύονται από το κόστος έρευνας και ανάπτυξης
Σχετικά Άρθρα

Κέρδη δισεκατομμυρίων για τις κατασκευάστριες εταιρείες εμβολίων καθώς οι ΗΠΑ προχωρούν στην παροχή ενισχυτικών δόσεων για τον Covid, προκειμένου να ενισχυθεί η προστασία των Αμερικανών έναντι του ιού.
Το ύψος των κερδών εξαρτάται βέβαια από την ευρύτητα διάθεσης των αναμνηστικών δόσεων.
Η κυβέρνηση Biden ανακοίνωσε τον Αύγουστο σχέδιο, που προβλέπει ενισχυτικές δόσεις σχεδόν για όλους.
Ωστόσο η ρυθμιστική αρχή των ΗΠΑ για φάρμακα και τρόφιμα (FDA) απέρριψε την προσέγγιση αυτή, τονίζοντας πως οι τρίτες δόσεις του εμβολίου της Pfizer θα πρέπει να απευθύνονται σε άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω αλλά και σε ορισμένους άλλους πολίτες υψηλού κινδύνου, αναφέρει σε δημοσίευμά του Associated Press.
Ωστόσο, η κρίση εξελίσσεται και ορισμένοι υγειονομικοί αξιωματούχοι στις ΗΠΑ εκτιμούν, πως οι αναμνηστικές δόσεις των εμβολίων θα εγκριθούν ευρύτερα τις επόμενες εβδομάδες ή μήνες.
Και αυτό, καθώς και η συνεχιζόμενη αύξηση των αρχικών εμβολιασμών, θα μπορούσε να σημαίνει τεράστιο κέρδος στις πωλήσεις και τα κέρδη για την Pfizer και τη Moderna ειδικότερα.

Χορός δισεκατομμυρίων

Η μέση πρόβλεψη μεταξύ των αναλυτών της Wall Street για τα έσοδα της Moderna το 2022 αυξήθηκε κατά 35% από τότε που ο Αμερικανός πρόεδρος Joe Biden παρουσίασε το σχέδιό του για τις αναμνηστικές δόσεις.
Τα περισσότερα από τα εμβόλια μέχρι στιγμής στις ΗΠΑ προέρχονται από την Pfizer, η οποία ανέπτυξε το εμβόλιο της με τη γερμανική BioNTech και ακολούθως από τη Moderna.
Οι δύο εταιρείες έχουν εμβολιάσει περίπου 99 εκατομμύρια και 68 εκατομμύρια ανθρώπους, αντίστοιχα.
Η Johnson & Johnson είναι τρίτη με περίπου 14 εκατομμύρια άτομα.

Αναμένοντας τις ενισχυτικές δόσεις

Κανείς δεν γνωρίζει ακόμα πόσοι θα λάβουν τις επιπλέον δόσεις.
Η Karen Andersen της Morningstar, αναμένει ότι μόνο οι ενισχυτικές δόσεις θα αποφέρουν περίπου 26 δισεκατομμύρια δολάρια σε παγκόσμιες πωλήσεις το επόμενο έτος για την Pfizer και την BioNTech και περίπου 14 δισεκατομμύρια δολάρια για τη Moderna.
Τα δυνητικά κέρδη από εμβόλια είναι πιο δύσκολο να εκτιμηθούν για την Pfizer, αλλά τα στελέχη της εταιρείας έχουν δηλώσει ότι αναμένουν κέρδη προ φόρων περί τα 7 δισεκατομμύρια δολάρια μόνο από τις ενισχυτικές δόσεις.

Γιατί οι τρίτες δόσεις είναι πιο χρυσές από τις πρώτες

Αυτές οι εταιρείες μπορούν επίσης να κερδίσουν από άτομα, που αρχικά εμβολιάστηκαν με σκευάσματα άλλων εταιρειών.
Στη Βρετανία, η οποία σχεδιάζει να προσφέρει ενισχυτικές δόσεις σε όλους άνω των 50 ετών και σε άλλα άτομα ευπαθών ομάδων, ειδικοί εκτιμούν πως η Pfizer είναι η κύρια επιλογή, με την Moderna ως εναλλακτική λύση.
Για την Pfizer και τη Moderna, οι ενισχυτικές θα μπορούσαν να είναι πιο κερδοφόρες από τις αρχικές δόσεις, επειδή δεν θα συνοδεύονται από το κόστος έρευνας και ανάπτυξης που αντιμετώπισαν οι δύο εταιρείες, μέχρι να κυκλοφορήσουν τα εμβόλια στην αγορά.

Capture_109.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης