Τελευταία Νέα
Διεθνή

Noρβηγία: Άρση όλων των περιορισμών για τον κορωνοϊό - «Ήρθε η ώρα να επιστρέψουμε σε μια φυσιολογική καθημερινότητα»

Noρβηγία: Άρση όλων των περιορισμών για τον κορωνοϊό - «Ήρθε η ώρα να επιστρέψουμε σε μια φυσιολογική καθημερινότητα»
«Ήρθε η ώρα να επιστρέψουμε σε μια φυσιολογική καθημερινότητα», δήλωσε η πρωθυπουργός της χώρας Erna Solberg
Σχετικά Άρθρα

Μετά τη Δανία και η Νορβηγία προχωρά σε άρση όλων των περιοριστικών μέτρων που είχαν επιβληθεί για την προστασία από την πανδημία του κορωνοϊού.
Έτσι, λίγες ημέρες μετά τη Δανία (εδώ) και η Νορβηγία προχωρά στο άνοιγμα της κοινωνίας και της οικονομίας, όπως γράφει το Reuters.
Όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή η κυβέρνηση της χώρας, το Σάββατο μπαίνει τέλος στα μέτρα της πανδημίας που περιόρισαν τις κοινωνικές συναθροίσεις και έπληξαν πολλές επιχειρήσεις.
«Είναι 561 ημέρες από τότε που επιβάλαμε τα πιο σκληρά μέτρα στη Νορβηγία εν καιρώ ειρήνης.
Τώρα, ήρθε η ώρα να επιστρέψουμε σε μια φυσιολογική καθημερινότητα», δήλωσε η πρωθυπουργός της χώρας Erna Solberg σε συνέντευξη Τύπου.
Η απόφαση να μην απαιτούνται πλέον τα μέτρα κοινωνικής απόστασης θα επιτρέψει σε χώρους πολιτισμού και αθλητισμού να λειτουργούν με πλήρη δυναμικότητα, ενώ τα εστιατόρια μπορούν να είναι γεμάτα και τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης να ανοίξουν και πάλι.
Η Solberg είχε εφαρμόσει τις τρεις πρώτες φάσεις ενός σχεδίου τεσσάρων σταδίων για άρση των κοινωνικών και οικονομικών περιορισμών που επιβλήθηκαν από τον Μάρτιο του περασμένου έτους, αλλά το τελικό βήμα αναβλήθηκε πολλές φορές, εν μέσω ανησυχιών για τα ποσοστά των μολύνσεων.
«Εν ολίγοις, μπορούμε τώρα να ζήσουμε φυσιολογικά», δήλωσε η Solberg.
Περίπου το 76% όλων των Νορβηγών έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου για τον κορωνοϊό, ενώ το 67% είναι πλήρως εμβολιασμένο σύμφωνα με το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας.
Ωστόσο, η πρωθυπουργός έσπευσε να διευκρινίσει ότι «αν και οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν επιστρέψει σε μια ομαλή καθημερινότητα, η πανδημία δεν έχει τελειώσει.
Ο κόσμος συνεχίζει να αρρωσταίνει και άρα είναι σημαντικό όλοι να εμβολιαστούν.
Προειδοποίησε, παράλληλα, ότι όσοι μολύνονται με κορωνοϊό, θα πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα.
Στο ίδιο πλαίσιο, χαλαρώνουν και οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί και η κυβέρνηση δεν θα συμβουλεύει πλέον τους πολίτες να αποφεύγουν τα ταξίδια εκτός Ευρώπης.
Σύμφωνα με την κυβέρνηση, θα συνεχίσουν να ισχύουν κάποιοι περιορισμοί για όσους φθάνουν από χώρες με υψηλά ποσοστά κρουσμάτων.
Η Solberg ευχαρίστησε τις κρατικές υπηρεσίες που ασχολήθηκαν με τη διαχείριση της πανδημίας καθώς και τους Νορβηγούς πολίτες.
«Το μόνο που θέλω να πω είναι ευχαριστώ πάρα πολύ Νορβηγία», δήλωσε η Solberg.
H χώρα μας, μόλις την Πέμπτη, έσπασε το φράγμα των 6 εκατομμυρίων πλήρως εμβολιασμένων, κάτι που σε ποσοστό μεταφράζεται σε περίπου 59%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης