Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα έρευνα από το Oxford University - Σαν τη γρίπη μέχρι την άνοιξη του 2022 ο Covid 19

Νέα έρευνα από το Oxford University - Σαν τη γρίπη μέχρι την άνοιξη του 2022 ο Covid 19
Ο Sir John Bell, καθηγητής ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, δήλωσε ότι ο ιός μπορεί να μοιάζει με το κοινό κρυολόγημα μέχρι την άνοιξη του επόμενου έτους
Σχετικά Άρθρα
Μετά τον επικεφαλής της Moderna και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης εκτιμά ότι σε λίγους μήνες η νόσηση από τον Covid 19 θα είναι σαν ένα κοινό κρυολόγημα.
Υπενθυμίζεται εδώ ότι χτες, 23 Σεπτεμβρίου 2021, ο διευθύνων σύμβουλος της Moderna, Stéphane Bancel, εκτίμησε ότι η πανδημία θα τελειώσει σε ένα χρόνο, καθώς η νόσηση θα γίνει σαν τη γρίπη (δείτε εδώ).
Και μετά τον Stéphane Bancel, ο Sir John Bell, καθηγητής ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, δήλωσε ότι ο ιός μπορεί να μοιάζει με το κοινό κρυολόγημα μέχρι την άνοιξη του επόμενου έτους, καθώς η ανοσία των ανθρώπων ενισχύεται τόσο από τα εμβόλια όσο και από τη φυσική έκθεση.

Τα χειρότερα πέρασαν

Σύμφωναμε τον Bell, το Ηνωμένο Βασίλειο "έχει ξεπεράσει τα χειρότερα" και τα πράγματα "πρέπει να είναι καλά" μόλις περάσει ο χειμώνας, προσθέτοντας ότι υπήρχε συνεχής έκθεση στον ιό ακόμη και σε άτομα που είναι εμβολιασμένα.
Τα σχόλια του Bell, ακολούθησαν μια παρόμοια παρατήρηση της καθηγήτριας Dame Sarah Gilbert, μιας από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες του Ηνωμένου Βασιλείου που βοήθησε στην ανάπτυξη του εμβολίου της Astra-Zeneca.
Η Gilbert είπε πριν από λίγες ημέρες ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι ο πληθυσμός αναπτύσσει μεγαλύτερα επίπεδα ανοσίας όσο περνάει ο καιρός, καθώς όλο και περισσότεροι μολύνονται και εμβολιάζονται.
Απέρριψε επίσης τους φόβους για μια άλλη νέα υπερ-μολυσματική παραλλαγή.
Ερωτηθείς για το σχόλιο της Gilbert, ο Bell είπε: «Αν κοιτάξετε την τροχιά στην οποία βρισκόμαστε, είμαστε πολύ καλύτερα από ό,τι πριν από έξι μήνες».

Εγκαταλείπονται και τα δρακόντια μέτρα

Όσο η παράλλαξη Delta εμφανίζεται όλο και πιο ήπια, ακόμη και αν είναι υπερμεταδοτική, αρκετές κυβερνήσεις εγκαταλείπουν τα δρακόντια μέτρα.
Η Αυστραλία τελικά αναγνώρισε ότι η δέσμευση της κυβέρνησής της στο "ZeroCOVID" απλά δεν είχε νόημα και την εγκατέλειψε.
Στις ΗΠΑ, η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων που δεν έχουν εμβολιαστεί πιθανότατα και δεν θα το κάνουν.
Την ίδια ώρα, οι βρετανοί διαπιστώνουν ότι η πίεση στο NHS έχει μειωθεί σε μεγάλο βαθμό.
Μιλώντας στο webinar της Royal Society of Medicine, η Dame Gilbert είπε ότι το πιο λογικό σενάριο για τον COVID είναι ότι θα μεταλλαχθεί και θα γίνει λιγότερο θανατηφόρος για τους ανθρώπους, κάνοντάς το περισσότερο σαν τη γρίπη ή το κρυολόγημα, πιθανώς το επόμενο έτος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης