Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καθησυχαστική η Lagarde (EKT): Περιορισμένη η έκθεση της Ευρώπη στην κρίση της Evergrande

Καθησυχαστική η Lagarde (EKT): Περιορισμένη η έκθεση της Ευρώπη στην κρίση της Evergrande
Η Christine Lagarde επεσήμανε ότι η ΕΚΤ παρακολουθεί τις εξελίξεις σχετικά με την Evergrande
Σχετικά Άρθρα

Την εκτίμηση ότι η άμεση έκθεση της Ευρώπη στην κρίση της Evergrande θα είναι περιορισμένη εξέδρασε η επικεφαλής της ΕΚΤ, Christine Lagarde.
«Το παρακολουθούμε και είχα με ενημέρωση νωρίτερα (την Πέμπτη) διότι πιστεύω ότι όλες οι χρηματοπιστωτικές αγορές είναι συνδεδεμένες» δήλωσε μιλώντας στο CNBC.
Οι δηλώσεις της Lagarde εν μέσω μέσω έντονη ανησυχίας στις αγορές για τεράστια προβλήματα χρέους της κινεζικής εταιρείας ακινήτων.
Οι επενδυτές φοβούνται ότι η Evergrande θα αθετήσει πολλές αποπληρωμές ομολόγων αυτή την εβδομάδα.
Σύμφωνα με τους ειδικούς της αγοράς, μια βαθύτερη κρίση ρευστότητας στην Evergrande θα μπορούσε να προκαλέσει περαιτέρω αναταράξεις στην παγκόσμια οικονομία, αλλά πιστεύουν ότι το ζήτημα πιθανότατα θα περιοριστεί από την κινεζική κυβέρνηση και δεν αναμένεται να προκαλέσει γενικότερη κρίση.
«Έχω πολύ έντονες αναμνήσεις από τις τελευταίες εξελίξεις στο χρηματιστήριο στην Κίνα που είχαν επιπτώσεις σε όλο τον κόσμο. Αλλά στην Ευρώπη και στην ευρωζώνη, ιδίως, η άμεση έκθεση θα είναι περιορισμένη», είπε η Lagarde.
Ερωτηθείσα αν η ΕΚΤ ήταν προετοιμασμένη για το ενδεχόμενο να επικρατήσει χάος στις διεθνείς αγορές σε περίπτωση κατάρρευσης της κινεζικής εταιρείας, η Lagarde απάντησε: «Όπως σας είπα, προς το παρόν, αυτό που βλέπουμε είναι ότι θα επηρεαστεί κατά κύριο λόγο η Κίνα.
Δεν μπορώ να μιλήσω για τις Ηνωμένες Πολιτείες [αλλά] μπορώ να πω για την Ευρώπη ότι η άμεση έκθεσή της είναι περιορισμένη».

Η άνοδος του πληθωρισμού

Όσον αφορά τον πληθωρισμό, η επικεφαλής της ΕΚΤ δήλωσε πως πολλοί από τους παράγοντες που οδήγησαν στην πρόσφατη άνοδό του στην ευρωζώνη είναι προσωρινοί και πρόκειται να ξεθωριάσουν το επόμενο έτος.
«Πιστεύουμε ότι θα υπάρξει επιστροφή σε πολύ μεγαλύτερη σταθερότητα το επόμενο έτος, επειδή πολλές από τις αιτίες των υψηλότερων τιμών είναι προσωρινές», είπε, προσθέτοντας ότι πολλοί παράγοντες έχουν να κάνουν με τις τιμές της ενέργειας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης