Τελευταία Νέα
Διεθνή

CDC: Ναι σε γ’ δόση Pfizer στους άνω των 65 και σε ευπαθείς, όχι σε εργαζόμενους υψηλού ρίσκου

CDC: Ναι σε γ’ δόση Pfizer στους άνω των 65 και σε ευπαθείς, όχι σε εργαζόμενους υψηλού ρίσκου
Πάνω από 180 εκατομμύρια Αμερικάνοι έχουν εμβολιαστεί πλήρως
Σχετικά Άρθρα

Ναι στην χορήγηση τρίτης δόσης του εμβολίου της Pfizer στους πολίτες άνω των 65 ετών και σε πολίτες με υποκείμενα νοσήματα, που διατρέχουν κίνδυνο να παρουσιάσουν βαριά μορφή της COVID-19 είπε η αρμόδια συμβουλευτική επιτροπή των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) των ΗΠΑ, η οποία όμως δεν συστήνει τη χορήγηση ενισχυτικών δόσεων σε νεότερους ενηλίκους εργαζόμενους που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο να μολυνθούν από τον SARS-CoV-2,όπως π.χ. οι υγειονομικοί.
Η απόφαση αυτή ενδέχεται να περιορίσει το εύρος της εφαρμογής της άδειας επείγουσας χρήσης την οποία ενέκρινε ο FDA, ο ομοσπονδιακός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ, μία ημέρα νωρίτερα (24718217).
Σημειώνεται πως οι κατευθυντήριες γραμμές επί των οποίων ψήφισε η συμβουλευτική επιτροπή για τις πρακτικές ανοσοποίησης των CDC μένουν να εγκριθούν από την διευθύντρια Rachelle Walenski.
Πάντως, σημειώνεται ότι οι συστάσεις αυτές δεν είναι δεσμευτικές για τις Πολιτείες.

Από αυτήν την εβδομάδα οι αναμνηστικές δόσεις

Πάντως η ψηφοφορία και η έγκριση του FDA ανοίγουν τον δρόμο για να αρχίσει η χορήγηση τρίτων δόσεων από αυτή την εβδομάδα για εκατομμύρια Αμερικανούς που έλαβαν τη δεύτερη δόση των εμβολίων τους πριν από τουλάχιστον έξι μήνες.
Πέρα από τους άνω των 65, η επιτροπή συνέστησε επίσης τρίτες δόσεις για τους ενηλίκους άνω των 50 ετών με υποκείμενα νοσήματα και 18-49 ετών με τα ίδια νοσήματα (καρκίνο, διαβήτη, καρδιοπάθειες, νεφροπάθειες και πνευμονοπάθειες) λόγω του ότι διατρέχουν υψηλό κίνδυνο.
Η πληθυσμιακή ομάδα που αφορά η σύσταση αυτή αριθμεί περίπου 26 εκατομμύρια ανθρώπους, ανάμεσά τους 13 εκατ. Αμερικανούς 65 ετών και άνω.

Όχι σε ομάδες εργαζομένων υψηλού ρίσκου

Η επιτροπή δεν ενέκρινε τις ενισχυτικές δόσεις για υγειονομικούς, εκπαιδευτικούς, ενοίκους κέντρων υποδοχής αστέγων και τροφίμους φυλακών, εν μέρει λόγω της δυσκολίας που θα είχε η εφαρμογή αυτής της σύστασης.
Ενδέχεται να επανέλθει στο ζήτημα στο μέλλον.
Η κυβέρνηση Biden είχε ανακοινώσει τον Αύγουστο ότι η πρόθεσή της είναι να αρχίσουν να χορηγούνται ενισχυτικές δόσεις σε Αμερικανούς ηλικίας 16 ετών και άνω από την τρέχουσα εβδομάδα, μετά την έγκριση των FDA και CDC.
Σημειώνεται πως πάνω από 180 εκατ. κάτοικοι των ΗΠΑ – το 64% του πληθυσμού που χαρακτηρίζεται επιλέξιμος – έχουν ανοσοποιηθεί πλήρως.
Η χορήγηση της τρίτης δόσης θεωρείται από πολλούς επιστήμονες ως απαραίτητη προκειμένου να ενισχυθεί η προστασία των ανθρώπων έναντι της άκρως μεταδοτικής παράλλαξης Delta, παραδοχή ωστόσο που δεν γίνεται αποδεκτή από πολλούς επιστήμονες, τουλάχιστον ως προς την χορήγηση της αναμνηστικής δόσης στον γενικό πληθυσμό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης