Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ολλανδία: Δικαστήριο δικαίωσε 12χρονο που ήθελε να εμβολιαστεί παρά τον «αρνητή» πατέρα

Ολλανδία: Δικαστήριο δικαίωσε 12χρονο που ήθελε να εμβολιαστεί παρά τον «αρνητή» πατέρα
Ο 12χρονος ζήτησε να εμβολιαστεί για να μπορέσει να επισκεφτεί την ετοιμοθάνατη γιαγιά του

Με την επιθυμία ενός 12χρονου αγοριού στην Ολλανδία να εμβολιαστεί κατά της Covid, παρά την άρνηση του πατέρα του, συντάχθηκε ένας δικαστής στην πόλη Γκρόνινγκεν.
Ο 12χρονος ζήτησε να εμβολιαστεί για να μπορέσει να επισκεφτεί την ετοιμοθάνατη γιαγιά του.
Στην Ολλανδία, τα παιδιά ηλικίας 12 έως 17 ετών μπορούν να επιλέξουν να εμβολιαστούν κατά της Covid, αλλά χρειάζονται τη σχετική άδεια και από τους δύο γονείς.
Σε αυτή την περίπτωση, από τους διαζευγμένους γονείς του αγοριού, μόνο η μητέρα του συμφώνησε και η ολλανδική δικαιοσύνη κρίθηκε να αποφασίσει ως προς το συμφέρον του παιδιού.
Στα δικαστικά έγγραφα της υπόθεσης, που παρουσίασε το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP, αναφερόταν ότι ο πατέρας του αγοριού ήταν επικριτικός τόσο για το εμβόλιο κατά της Covid όσο και για τα διαγνωστικά τεστ.
«Το αγόρι ήθελε να εμβολιαστεί επειδή δεν ήθελε να μολυνθεί και ήθελε να περιορίσει την πιθανότητα μόλυνσης άλλων.
Επιπλέον, η γιαγιά του πάσχει από μεταστατικό καρκίνο του πνεύμονα και βρίσκεται στα τελευταία στάδια της ζωής της.
Ο ανήλικος θέλει να περάσει όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο μαζί της, αλλά δεν είναι εμβολιασμένος και φοβάται ότι μπορεί να μολύνει τη γιαγιά του» ανέφεραν τα έγγραφα, σύμφωνα με τα οποία ο πατέρας του υποστήριξε ότι τα εμβόλια «ήταν ακόμη σε δοκιμαστική φάση» και είναι πιθανό να υπάρξουν «μεγάλοι κίνδυνοι για τα αναπαραγωγικά όργανα, μακροπρόθεσμα».
Ωστόσο, ο δικαστής του περιφερειακού δικαστηρίου του Γκρόνινγκεν, είπε ότι δεν φαίνεται να έχουν επιστημονική βάση αυτές οι ανησυχίες.
Ακολούθως, διέταξε να χορηγηθεί το εμβόλιο στο παιδί «σύντομα» επειδή τα συμφέροντά του ήταν πιο σημαντικά από κάθε πιθανή νομική διεκδίκηση του πατέρα.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης