Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αρχές Οκτωβρίου αποφασίζει ο ΕΜΑ για την γ’ δόση του εμβολίου της Pfizer

Αρχές Οκτωβρίου αποφασίζει ο ΕΜΑ για την γ’ δόση του εμβολίου της Pfizer
Νωρίτερα την έγκριση του για την αναμνηστική δόση είχε δώσει ο FDA
Σχετικά Άρθρα

Αρχές Οκτωβρίου αναμένεται να αποφασίσει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) για το εάν θα εγκρίνει ή όχι την χορήγηση της τρίτης δόσης του εμβολίου της Pfizer.
Σύμφωνα με το Reuters, αυτή θα είναι η πρώτη απόφαση του ΕΜΑ σχετικά με την χορήγηση της αναμνηστικής δόσης.
Σημειώνεται πως ο FDA (ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ) ενέκρινε την χορήγηση της γ’ δόσης στα άτομα που είναι άνω των 65 ετών, που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και κινδυνεύουν με σοβαρή νόσηση καθώς και σε εκείνους που έχουν «συχνή έκθεση» στον SARS-CoV-2, όπως π.χ. σε υγειονομικούς, δάσκαλους, καθηγητές, προσωπικό σε δομές υγείας, φυλακές ή δομές αστέγων, καθώς όλοι αυτοί οι εργαζόμενοι τοποθετούνται στην ομάδα «υψηλού κινδύνου (εκδήλωσης) σοβαρών επιπλοκών» της πάθησης.
«Η απόφαση του ΕΜΑ για την τρίτη δόση της Pfizer αναμένεται στις αρχές Οκτωβρίου» ανέφερε υπό καθεστώς ανωνυμίας πηγή με άμεση γνώση του θέματος.
Υπενθυμίζεται πως στις 6 Σεπτεμβρίου ο ΕΜΑ έκανε γνωστό πως άρχισε να επεξεργάζεται και να μελετά τα στοιχεία που υπέβαλαν Pfizer/BioNTech προκειμένου να χορηγηθεί μια αναμνηστική δόση στα άτομα άνω των 16 ετών και σε διάστημα έξι μηνών από την χορήγηση της δεύτερης δόσης.
Αντίστοιχο αίτημα αναμένεται να καταθέσει στον ΕΜΑ και η Moderna.
Σημειώνεται πως το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων είχε αναφέρει πως δεν υπάρχει επείγουσα ανάγκη για την χορήγηση αναμνηστικής δόσης στο γενικό πληθυσμό που έχει εμβολιαστεί πλήρως, αν και σημείωνε πως θα έπρεπε να χορηγείται στους ανοσοκατεσταλμένους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης