Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χαμηλότερος του αναμενομένου ο PMI Ευρωζώνης τον Σεπτέμβριο του 2021

Χαμηλότερος του αναμενομένου ο PMI Ευρωζώνης τον Σεπτέμβριο του 2021
Ο PMI του Σεπτεμβρίου αναδεικνύει έναν ανεπιθύμητο συνδυασμό απότομα βραδύτερης οικονομικής ανάπτυξης και απότομης αύξησης των τιμών
Η επιχειρηματική δραστηριότητα της ζώνης του ευρώ αυξήθηκε με τον ασθενέστερο ρυθμό των τελευταίων πέντε μηνών τον Σεπτέμβριο, καθώς οι περιορισμοί λόγω της παραλλαγής Delta επηρέασαν τη ζήτηση και την αλυσίδα εφοδιασμού.
Παρά το γεγονός ότι τα καθημερινά ποσοστά μόλυνσης επιβραδύνθηκαν σημαντικά τον περασμένο μήνα, οι περισσότεροι εναπομείναντες περιορισμοί είναι απίθανο να αρθούν σύντομα σε μεγάλες οικονομίες, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας και της Γαλλίας, συντηρώντας τις ανησυχίες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να εξελιχθεί η πανδημία τους επόμενους μήνες.
Ειδικότερα, ο δείκτης Composite Purchasing Managers, ένας καλός δείκτης της συνολικής οικονομικής υγείας, υποχώρησε στο χαμηλό πεντάμηνου, ήτοι στις 56,1 μονάδες, τον Σεπτέμβριο από 59,0 μονάδες τον Αύγουστο.
Αν και παρέμεινε πάνω από το επίπεδο των 50 μονάδων, που χωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση για έβδομο συνεχόμενο μήνα, ήταν πολύ κάτω από την εκτίμηση της δημοσκόπησης του Reuters, που έδειχνε 58,5 μονάδες.
«Ο PMI του Σεπτεμβρίου αναδεικνύει έναν ανεπιθύμητο συνδυασμό απότομα βραδύτερης οικονομικής ανάπτυξης και απότομης αύξησης των τιμών», δήλωσε ο Chris Williamson, επικεφαλής οικονομολόγος στην IHS Markit.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης