Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη ανακούφισης σε ευρωπαϊκές και ασιατικές αγορές, μετά τη Fed - Παραμένει το βλέμμα στην Evergrande

Κέρδη ανακούφισης σε ευρωπαϊκές και ασιατικές αγορές, μετά τη Fed - Παραμένει το βλέμμα στην Evergrande
Ο πρόεδρος της Fed, Powell επεσήμανε ότι το tapering θα μπορούσε να συμβεί τον Νοέμβριο και να τερματιστεί στα μέσα του 2022
Με κέρδη κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές και σήμερα, συνεχίζοντας για τρίτη ημέρα την θετική τους πορεία, αποτυπώνοντας την ικανοποίησή τους για τις εξελίξεις με την κινεζική Evergrande, αλλά και τα αποτελέσματα της συνεδρίασης της Federal Reserve.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,8%.
O δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη κερδίζει 0,71% στις 15.616 μονάδες.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 διαπραγματεύεται στις 7.107 μονάδες με κέρδη 0,34%.
Στις 6.684 μονάδες διαπραγματεύεται ο CAC 40 στο Παρίσι με άνοδο 0,70%.
Στο Μιλάνο ο FTSE MIB σημειώνει άνοδο 0,73% στις 25.904 μονάδες.
Ο IBEX 35 στη Μαδρίτη βρίσκεται στο +0,88% στις 8.885 μονάδες.
Άνοδο 0,6% καταγράφουν τα futures των δεικτών της Wall Street.
Αμετάβλητα άφησε τα επιτόκια η Federal Reserves (Fed), στη σύνοδο της 22ας Σεπτεμβρίου, στο τρέχον εύρος του 0,0% - 0,25%, επισημαίνοντας ωστόσο ότι η αύξησή τους μπορεί να έλθει νωρίτερα από το αναμενόμενο.
Βασικός παράγοντας θα αποτελέσει η προοπτική της αμερικανικής οικονομίας μέσα στο 2021.
Ο πρόεδρος Powell επεσήμανε ότι το tapering θα μπορούσε να συμβεί τον Νοέμβριο και να τερματιστεί στα μέσα του 2022.

Χαμηλότερος του αναμενομένου ο PMI Ευρωζώνης τον Σεπτέμβριο του 2021

Η επιχειρηματική δραστηριότητα της ζώνης του ευρώ αυξήθηκε με τον ασθενέστερο ρυθμό των τελευταίων πέντε μηνών τον Σεπτέμβριο, καθώς οι περιορισμοί λόγω της παραλλαγής Delta επηρέασαν τη ζήτηση και την αλυσίδα εφοδιασμού.
Παρά το γεγονός ότι τα καθημερινά ποσοστά μόλυνσης επιβραδύνθηκαν σημαντικά τον περασμένο μήνα, οι περισσότεροι εναπομείναντες περιορισμοί είναι απίθανο να αρθούν σύντομα σε μεγάλες οικονομίες, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας και της Γαλλίας, συντηρώντας τις ανησυχίες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να εξελιχθεί η πανδημία τους επόμενους μήνες.
Ειδικότερα, ο δείκτης Composite Purchasing Managers, ένας καλός δείκτης της συνολικής οικονομικής υγείας, υποχώρησε στο χαμηλό πεντάμηνου, ήτοι στις 56,1 μονάδες, τον Σεπτέμβριο από 59,0 μονάδες τον Αύγουστο.
Αν και παρέμεινε πάνω από το επίπεδο των 50 μονάδων, που χωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση για έβδομο συνεχόμενο μήνα, ήταν πολύ κάτω από την εκτίμηση της δημοσκόπησης του Reuters, που έδειχνε 58,5 μονάδες.
«Ο PMI του Σεπτεμβρίου αναδεικνύει έναν ανεπιθύμητο συνδυασμό απότομα βραδύτερης οικονομικής ανάπτυξης και απότομης αύξησης των τιμών», δήλωσε ο Chris Williamson, επικεφαλής οικονομολόγος στην IHS Markit.

Θετικά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Με θτικά πρόσημα έκλεισαν οι ασιατικές αγορές σήμερα, αποτυπώνοντας τις προσδοκίες τους μετά τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την Evergrande.
Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ αυξήθηκε κατά 0,69%, με τις μετοχές της China Evergrande Group να σημειώνουν κέρδη πάνω από 10%.
Ο Shanghai composite σημείωσε κέρδη 0,58%, με τον Shenzhen component να ενισχύεται κατά 0,782%.
Ο Kospi της Νότιας Κορέας, επιστρέφοντας μετά την αργία, υποχώρησε κατά 0,37%.
Ο S & P/ASX 200 στην Αυστραλία σημείωσε άνοδο 0,98%.
Κλειστές είναι οι αγορές στην Ιαπωνία την Πέμπτη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης