Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ενισχύει τις δυνάμεις της στη Συρία η Τουρκία

Ενισχύει τις δυνάμεις της στη Συρία η Τουρκία

Η Άγκυρα εδώ και καιρό φοβάται μια προσπάθεια από τις δυνάμεις του Ασαντ που στηρίζει η Ρωσία να κινηθούν στο προπύργιο των ανταρτών στην Idlib

Η Τουρκία στέλνει περισσότερους στρατιώτες στη Βορειοδυτική Συρία καθώς ετοιμάζεται για ένα κρίσιμο ραντεβού με τους ηγέτες της Ρωσίας και του Ιράν την επόμενη εβδομάδα, σε μια κίνηση που θέλει να στείλει το σήμα ότι θα μπλοκάρει πιθανή επίθεση από τις δυνάμεις της Δαμασκού.

Όπως εξηγεί το Bloomberg, η Άγκυρα εδώ και καιρό φοβάται μια προσπάθεια από τις δυνάμεις του Ασαντ που στηρίζει η Ρωσία να κινηθούν στο προπύργιο των ανταρτών στην Idlib, εξέλιξη που θα οδηγούσε σε ένα νέο κύμα προσφύγων προς τα τουρκικά σύνορα.
Αν και δεν υπάρχουν σημάδια για μια ολομέτωπη επίθεση, μια αύξηση των χτυπημάτων ρωσικών μαχητικών και συριακών δυνάμεων στην περιοχή έχει προκαλέσει την προσοχή Τούρκων αξιωματούχων, που ήδη αντιμετωπίζουν κριτική στο εσωτερικό της χώρας για το αυξημένο κόστος φιλοξενίας των προσφύγων.
Σύμφωνα με Τούρκους αξιωματούχους, ο Erdogan θα θέσει το θέμα στον Putin, τον οποίο θα συναντήσει στις 29 Σεπτεμβρίου, μαζί με τον Ιρανό πρόεδρο.
Εκατοντάδες επιπλέον στρατιώτες θα βοηθήσουν να αντιμετωπιστεί μια προέλαση των Σύρων στην Idlib και να ελεγχθούν οι δρόμοι που οδηγούν στα σύνορα με την Τουρκία, ανέφεραν οι αξιωματούχοι.
Η γραμμή του μετώπου στην περιοχή είναι εν πολλοίς στατική από τον Μάρτιο του 2020, οπότε Erdogan και Putin συμφώνησαν ανακωχή.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης