Τελευταία Νέα
Διεθνή

Guterres (ΟΗΕ): Εκατομμύρια πεινάνε και οι δισεκατομμυριούχοι κάνουν βόλτες στο διάστημα

Guterres (ΟΗΕ): Εκατομμύρια πεινάνε και οι δισεκατομμυριούχοι κάνουν βόλτες στο διάστημα
Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ μίλησε για μία «αρρώστια δυσπιστίας» που εξαπλώνεται στον πλανήτη, καθώς ο απλός κόσμος βλέπει τα δικαιώματά του να καταπατώνται και δυσκολεύεται να βάλει φαγητό στο τραπέζι του

Σκληρή κριτική στον Jeff Bezos και τον Branson άσκησε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Guterres, κατά την εναρκτήρια ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του οργανισμού.
Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ μίλησε για μία «αρρώστια δυσπιστίας» που εξαπλώνεται στον πλανήτη, καθώς ο απλός κόσμος βλέπει τα δικαιώματά του να καταπατώνται και δυσκολεύεται να βάλει φαγητό στο τραπέζι του.
«Οι γονείς βλέπουν το μέλλον των παιδιών τους να μοιάζει ακόμα πιο σκοτεινό από τις σημερινές δυσκολίες», ενώ την ίδια ώρα, βλέπουν «τους δισεκατομμυριούχους να κάνουν βόλτες στο διάστημα, καθώς εκατομμύρια πεινάνε στη γη», είπε ο Guterres.
Υπενθυμίζεται ότι ο Bezos και ο Branson ταξίδεψαν φέτος το καλοκαίρι στο διάστημα με τον δικό του πύραυλο ο καθένας.
Παρότι οι δισεκατομμυριούχοι βρέθηκαν στο διάστημα για λίγα λεπτά, τα ταξίδια αυτά κόστισαν δισεκατομμύρια δολάρια και προσέλκυσαν ένα τεράστιο κοινό που τα παρακολούθησε ζωντανά από όλο τον κόσμο.
Τις ημέρες που έκαναν τα ταξίδια τους, και οι δύο δισεκατομμυριούχοι δέχθηκαν σκληρή κριτική, καθώς πολλοί τους ζήτησαν να πληρώνουν υψηλότερους φόρους.
Υπενθυμίζεται ότι το ProPublica αποκάλυψε ότι ο ιδρυτής της Amazon, Jeff Bezos, δεν πλήρωσε καθόλου φόρο εισοδήματος τουλάχιστον δύο χρονιές ανάμεσα στο 2006 και το 2018.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης