Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνέχισε ανοδικά ο χρυσός - Ενισχύθηκε στα 1.778,20 δολ/ουγγιά

tags :
Συνέχισε ανοδικά ο χρυσός - Ενισχύθηκε στα 1.778,20 δολ/ουγγιά
Δεύτερη ημέρα κερδών για τον χρυσό
Συνέχισε σε ανοδικό έδαφος ο χρυσός σήμερα 21/9καθώς το πολύτιμο μέταλλο συνεχίζει να αντλεί ώθηση από τις ανησυχίες που έχει προκαλέσει στις διεθνείς αγορές η κρίση που γνωρίζει ο κινεζικός κολοσσός των ακινήτων Evergrande.
Ειδικότερα, το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου σημείωσε άνοδο +0,8% και έκλεισε στα 1.778,20 δολ. ανά ουγγιά.
Η Evergrande δεν προχώρησε σε πληρωμές προς τουλάχιστον δύο τράπεζες σήμερα, εντείνοντας τις ανησυχίες ότι η κινεζική εταιρεία θα λυγίσει από το βάρος του χρέους της που ξεπερνά τα 300 δισ. δολ.
Μια ανεξέλεγκτη κατάρρευση του κινεζικού κολοσσού ενδεχομένως να προκαλέσει ένα ντόμινο εξελίξεων, θέτοντας σε κίνδυνο συνεργάτες και πιστωτές με μεγάλη έκθεση στο χρέος της.
Η επενδυτική προσοχή στρέφεται παράλληλα στην αμερικανική Fed της οποίας η συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής ολοκληρώνεται αύριο.
Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ αναμένεται να επιβεβαιώσει αύριο ότι σχεδιάζει τους επόμενους μήνες να ξεκινήσει να αποσύρει σταδιακά τη νομισματική τόνωση που παρέχει στην οικονομία μέσω του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης