Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Διέρρευσαν email με προσωπικά στοιχεία 250 Αφγανών διερμηνέων

Βρετανία: Διέρρευσαν email με προσωπικά στοιχεία 250 Αφγανών διερμηνέων
Η παραβίαση πιθανότατα ήταν ανθρώπινο λάθος, όμως έθεσε σε κίνδυνο ζωές ανθρώπων από το Αφγανιστάν που συνεργάστηκαν με δυτικές δυνάμεις
Τα προσωπικά δεδομένα περισσότερων από 250 Αφγανών διερμηνέων που συνεργάζονταν με τη Βρετανία, διέρρευσαν με αποτέλεσμα οι ζωές των ίδιων και των οικογενειών τους να μπουν σε κίνδυνο.
Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, Ben Wualas διέταξε την άμεση έρευνα για την «απαράδεκτη παραβίαση δεδομένων» που «έθεσε άσκοπα ζωές σε κίνδυνο», σύμφωνα με το BBC.
Εmails, ονόματα και μερικές φωτογραφίες περίπου 250 Αφγανών που ζητούσαν να μετακομίσουν στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά την αποχώρηση των ΗΠΑ και την επάνοδο των Ταλιμπάν, αντιγράφηκαν κατά λάθος σε ένα email από το Υπουργείο Άμυνας.
 Στη συνέχεια, αυτό εστάλη σε πρώην διερμηνείς που συνεργάστηκαν με τις βρετανικές δυνάμεις και είτε έχουν φύγει και βρίσκονται σε άλλες χώρες, είτε έχουν στην πατρίδα τους, προκαλώντας τους πανικό.
Οι διερμηνείς ενημερώθηκαν από ομάδα που λειτουργεί στο πλαίσιο της αφγανικής πολιτικής μετεγκατάστασης και βοήθειας (Arap),ότι βρίσκονται σε εξέλιξη προσπάθειες για να τους βοηθήσουν να μεταφερθούν κάπου με ασφάλεια, ενώ τους προειδοποίησαν να προσέχουν τις οικογένειές τους.
«Αυτό το λάθος θα μπορούσε να κοστίσει τη ζωή των διερμηνέων, ειδικά για εκείνους που βρίσκονται ακόμα στο Αφγανιστάν. Μερικοί από τους διερμηνείς δεν το παρατήρησαν και απάντησαν σε όλα τα μηνύματα. Εξήγησαν ακριβώς τι γίνεται, η κατάσταση για εκείνους είναι πολύ επικίνδυνη. Το email περιέχει τις φωτογραφίες του προφίλ τους και τα στοιχεία επικοινωνίας τους», ανέφερε η ομάδα.
Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας ζήτησε συγγνώμη σε ανακοίνωσή του, ενώ η εκπρόσωπός του είπε ότι ξεκίνησε έρευνα.
«Ζητάμε συγγνώμη από όλους που επηρεάστηκαν από αυτήν την παραβίαση και εργαζόμαστε σκληρά για να διασφαλίσουμε ότι δεν θα συμβεί ξανά», είπε, προσθέτοντας ότι το Υπουργείο Άμυνας «λαμβάνει πολύ σοβαρά τις ευθύνες διαχείρισης πληροφοριών και δεδομένων».
Η παραβίαση πιθανότατα ήταν ανθρώπινο λάθος, όμως έθεσε σε κίνδυνο ζωές ανθρώπων από το Αφγανιστάν που συνεργάστηκαν με δυτικές δυνάμεις.

www.bankingnews.gr 


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης