Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παρενέβη και ο Kim της Βόρειας Κορέας στη συμφωνία AUKUS - Είναι αιτία πυρηνικών εξοπλισμών!

Παρενέβη και ο Kim της Βόρειας Κορέας στη συμφωνία AUKUS - Είναι αιτία πυρηνικών εξοπλισμών!
Η Πιονγκγιάνγκ καταδίκασε επίσης τη «διπλή στάση» της Ουάσινγκτον
Σχετικά Άρθρα
Η Βόρεια Κορέα παρενέβη στις διεθνείς εξελίξεις...
Η συμφωνία AUKUS θα προκαλέσει ένα «επικίνδυνο» ράλι πυρηνικών εξοπλισμών.
Η συμφωνία είναι αποτέλεσμα της απόφασης της Αυστραλίας να ακυρώσει συμβόλαιο ύψους 56 δις ευρώ για την κατασκευή 12 υποβρυχίων από τη γαλλική αμυντική βιομηχανία, λόγω του συμφώνου ασφαλείας που προβλέπει μεταξύ άλλων την κατασκευή 8 πυρηνοκίνητων υποβρυχίων με τη συνδρομή των ΗΠΑ και της Μ. Βρετανίας.
Η Βόρεια Κορέα έχει ζυγίσει τη μεγάλη αναταραχή μεταξύ των δυτικών συμμάχων, με τη Γαλλία να απομονώνεται στον Ινδο-Ειρηνικό, καθώς αντιμετωπίζει την «διπροσωπία» των εταίρων Αυστραλίας και ΗΠΑ.
Και όπως ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων KCNA, οι προθέσεις της Ουάσινγκτον να μεταφέρει πυρηνικά υποβρύχια στην Αυστραλία δημιουργεί ένα «επικίνδυνο» προηγούμενο για την περιοχή που απειλεί να ξεκινήσει αγώνα πυρηνικών όπλων.

Πιονγκγιάνγκ: Διαταράσσεται η στρατηγική ισορροπία στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού

"Οι ΗΠΑ έχουν πρόσφατα επιτύχει την τριμερή εταιρική σχέση ασφάλειας με τη Βρετανία και την Αυστραλία και αποφάσισαν να μεταφέρουν την τεχνολογία κατασκευής ενός πυρηνικού υποβρυχίου στην Αυστραλία", αναφέρει η δήλωση της Πιονγκγιάνγκ.
"Πρόκειται για εξαιρετικά ανεπιθύμητες και επικίνδυνες ενέργειες που θα διαταράξουν τη στρατηγική ισορροπία στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού και θα πυροδοτήσουνένα ράλι πυρηνικών εξοπλισμών", πρόσθεσε η Πιονγκγιάνγκ.
Η Πιονγκγιάνγκ καταδίκασε επίσης τη «διπλή στάση» της Ουάσινγκτον - κατηγορώντας τις ΗΠΑ ότι τελικά τροφοδοτούν τη διάδοση πυρηνικών όπλων στην περιοχή σε όλο τον κόσμο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης