Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πάνω από 1 δισ. δολάρια εξασφάλισε ο Bill Gates για την κλιματική αλλαγή

Πάνω από 1 δισ. δολάρια εξασφάλισε ο Bill Gates για την κλιματική αλλαγή

H Breakthrough Energy, μια μη κερδοσκοπική εταιρεία που ίδρυσε το 2016, ανακοίνωσε ότι έχει εξασφαλίσει επενδύσεις από μεγάλες αμερικανικές εταιρείες

Εκατοντάδες εκατομμύρια από 7 μεγάλες αμερικανικές εταιρείες έχει συγκεντρώσει ο Bill Gates για την ανάπτυξη καθαρών τεχνολογιών που θα μπορούσαν να διαδραματίσουν βασικό ρόλο στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Όπως μεταδίδει το CNBC, η Breakthrough Energy, μια μη κερδοσκοπική εταιρεία που ιδρύθηκε από τον Bill Gates το 2016, ανακοίνωσε ότι έχει εξασφαλίσει επενδύσεις από τη Microsoft, την BlackRock, τη General Motors, την American Airlines, τον Boston Consulting Group, την Bank of America και την ArcelorMittal.
Το συνολικό μέγεθος των επενδύσεων δεν αποκαλύφθηκε, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες ανέρχεται σε πάνω από 1 δισ. δολάρια.
Η Breakthrough Energy δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα του CNBC για σχόλιο.
Η εταιρεία με έδρα την Ουάσινγκτον δήλωσε ότι τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση του «Breakthrough Energy Catalyst», ένα πρότζεκτ που ξεκίνησε νωρίτερα φέτος και στοχεύει στη χρηματοδότηση, παραγωγή και αγορά νέων λύσεων που θα βοηθήσουν στη στήριξη μιας οικονομίας μηδενικών εκπομπών άνθρακα.
Ο Bill Gates ανέφερε σε δήλωσή του ότι απαιτείται «μια νέα βιομηχανική επανάσταση» εάν ο κόσμος πρόκειται να αποφύγει μια κλιματική καταστροφή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης