Τελευταία Νέα
Διεθνή

Schnabel (ΕΚΤ): Ο όγκος αγοράς ομολόγων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα γίνεται όλο και λιγότερο σημαντικός

Schnabel (ΕΚΤ): Ο όγκος αγοράς ομολόγων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα γίνεται όλο και λιγότερο σημαντικός

Schnabel (ΕΚΤ): Χάνει τη σημασία του ο όγκος της αγοράς ομολόγων

 

Ο όγκος αγοράς ομολόγων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας γίνεται όλο και «λιγότερο σημαντικός» καθώς οι οικονομικές προοπτικές βελτιώνονται και το πρόγραμμα γίνεται μέσο για την καθοδήγηση των προσδοκιών για τα επιτόκια, ανέφερε το μέλος της ΕΚΤ, Isabel Schnabel.
Τα σχόλια της Schnabel ήταν πιθανό να θεωρηθούν ως προάγγελο για μια περαιτέρω μείωση του ρυθμού αγοράς ομολόγων καθώς η οικονομία της ευρωζώνης ανακάμπτει από την ύφεση που προκάλεσε η πανδημία και η άνοδος του πληθωρισμού.
Η ΕΚΤ μείωσε τον ρυθμό αγοράς ομολόγων στο πλαίσιο του προγράμματος ΡΡΕΡ στις αρχές του μήνα, και αναμένεται να το ολοκληρώσει τον Μάρτιο.
Επίσης τρέχει ένα μικρότερο, παλαιότερο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων, το οποίο αναμένεται να λήξει λίγο πριν από την αύξηση των επιτοκίων.
«Καθώς βελτιώνονται οι προοπτικές για τον πληθωρισμό, γίνονται όλο και λιγότερο σημαντικό το πόσο αγοράζει μια κεντρική τράπεζα ή πότε αρχίζει η μείωση του ρυθμού αγοράς assets, αλλά είναι σημαντικό το πότε θα λήξουν τέτοιες αγορές», ανέφερε η Schnable από τη Λετονία.
«Είναι η ημερομηνία λήξης η οποία σηματοδοτεί ότι πλησιάζουν οι συνθήκες για την αύξηση των επιτοκίων.
Η ακριβής αλληλουχία και το timing, απαιτούν ασφαλώς πολλή προσοχή όταν θα έρθει η ώρα», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης