Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τέλος η ενδομυϊκή ένεση - Η Ταϊλάνδη δοκιμάζει νέο τρόπο εμβολιασμού για να βγαίνουν περισσότερες δόσεις

Τέλος η ενδομυϊκή ένεση - Η Ταϊλάνδη δοκιμάζει νέο τρόπο εμβολιασμού για να βγαίνουν περισσότερες δόσεις
Σε μια προσπάθεια να ενισχυθεί η ανοσία

Το ιατρικό προσωπικό στην Ταϊλάνδη έλαβε το πράσινο φως για να αρχίσουν να κάνουν τις αναμνηστικές δόσεις του εμβολίου κατά της COVID-19 ενδοδερμικά, κάτω από το δέρμα δηλαδή, αντί να τις κάνουν ενέσεις στους μύες, σε μια προσπάθεια να ενισχυθεί η ανοσία και να επεκταθούν οι προμήθειες εμβολίων.
Ο υπουργός Υγείας Anutin Charnvirakul δήλωσε ότι η μέθοδος, την οποία οι γιατροί άρχισαν να διερευνούν τον περασμένο μήνα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την κρίση των επαγγελματιών υγείας, υπό την προϋπόθεση ότι υποστηρίζεται από στοιχεία.
Ο Chalermpong Sukonthaphon, διευθυντής του νοσοκομείου Vachira στο Πουκέτ, δήλωσε ότι το νοσοκομείο του είχε λάβει το πράσινο φως για τη χρήση της τεχνικής αυτής από την Παρασκευή, καθώς οι δοκιμές έδειξαν ότι προκαλεί παρόμοια ανοσολογική απόκριση με την κανονική μέθοδο.
«Μια δόση εμβολίου μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πέντε ενδοδερμικές ενέσεις», δήλωσε ο Chalermpong στο Reuters.
Ο πληθυσμός του Πουκέτ ήταν από τους πρώτους που εμβολιάστηκαν στην Ταϊλάνδη, ως προϋπόθεση για να ανοίξει ξανά το νησί για τους εμβολιασμένους ξένους τουρίστες τον Ιούλιο.
Από τον Απρίλιο έλαβαν δύο δόσεις του εμβολίου Sinovac, αλλά μετά από ανησυχίες για την αποτελεσματικότητά του έναντι της μετάλλαξης Δέλτα, αρκετές χώρες κάνουν και ενισχυτική δόση άλλων εμβολίων.
Η Ταϊλάνδη έχει στραφεί σε μη συμβατικές πρακτικές λόγω των προβλημάτων στις προμήθειες, παρά το γεγονός ότι το εμβόλιο της AstraZeneca παράγεται και εκεί.
Μέχρι στιγμής, μόνο το 21% από τα 72 εκατ. του συνολικού πληθυσμού, έχει εμβολιαστεί πλήρως.
Οι αρχές αποφάσισαν επίσης να χορηγήσουν ξεχωριστές δόσεις του εμβολίου της Sinovac και στη συνέχεια του εμβολίου της AstraZeneca, μια τεχνική που δεν έχει ακόμη υιοθετηθεί αλλού.
Η Ταϊλάνδη έχει αναφέρει περισσότερες από 1,4 εκατομμύρια κρούσματα και 15.000 θανάτους, στην πλειονότητά τους από τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης