Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βόρεια Κορέα: Η συμφωνία AUKUS πυροδοτεί κούρσα πυρηνικών εξοπλισμών

Βόρεια Κορέα: Η συμφωνία AUKUS πυροδοτεί κούρσα πυρηνικών εξοπλισμών
Οι ΗΠΑ είναι ο κυριότερος ένοχος για το ότι τίθεται σε κίνδυνο το διεθνές σύστημα μη διάδοσης των πυρηνικών όπλων υποστηρίζει η Β. Κορέα
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως η συμφωνία ΗΠΑ – Μ. Βρετανίας – Αυστραλίας, γνωστής ως AUKUS, είναι πιθανό να πυροδοτήσει μια νέα κούρσα πυρηνικών εξοπλισμών στην ευρύτερη περιοχή του Ινδικού – Ειρηνικού διατύπωσε η Βόρεια Κορέα.
«Πρόκειται για ενέργειες εξαιρετικά ανεπιθύμητες και επικίνδυνες που μπορεί να διαταράξουν τη στρατηγική ισορροπία στην περιφέρεια Ασίας-Ειρηνικού και να πυροδοτήσουν κούρσα πυρηνικών εξοπλισμών», ανέφερε αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας στο επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας, το KCNA.
«Η συμφωνία δείχνει ότι οι ΗΠΑ είναι ο κυριότερος ένοχος για το ότι τίθεται σε κίνδυνο το διεθνές σύστημα μη διάδοσης των πυρηνικών όπλων» υποστήριξε ο ίδιος αξιωματούχος.
Υπενθυμίζεται πως την περασμένη εβδομάδα, οι ΗΠΑ, η Αυστραλία και το Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσαν πως συνάπτουν νέα εταιρική στρατηγική σχέση για την αντιμετώπιση της Κίνας, που περιλαμβάνει την προμήθεια αμερικανικών υποβρυχίων με πυρηνικούς κινητήρες στην Αυστραλία.
Την περασμένη Τετάρτη, η εκτόξευση δύο βαλλιστικών πυραύλων από τη Βόρεια Κορέα στη θάλασσα είχε ως αποτέλεσμα να ακολουθήσει μερικές ώρες μετά η εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από υποβρύχιο της Νότιας Κορέας.
Οι ΗΠΑ, σύμμαχος της Νότιας Κορέας, «καταδίκασαν τις εκτοξεύσεις της Β. Κορέας», υποστηρίζοντας ότι αυτές εγείρουν «απειλή για τους γείτονες» της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης