Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fauci: Τι θα γίνει με τον εμβολιασμό των παιδιών 5 έως 11 ετών – Πότε θα ληφθεί η απόφαση

Fauci: Τι θα γίνει με τον εμβολιασμό των παιδιών  5 έως 11 ετών – Πότε θα ληφθεί η απόφαση
Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) επέτρεψαν τις δόσεις για παιδιά ηλικίας 12 ετών και άνω νωρίτερα το 2021
Σχετικά Άρθρα

Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) πιθανότατα θα αποφασίσει για τον εμβολιασμό παιδιών κάτω των 12 ετών το φθινόπωρο, είπε ο ιατρικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Anthony Fauci.
Οι ρυθμιστικές αρχές θα πρέπει να έχουν δεδομένα τις επόμενες εβδομάδες για να δουν εάν χρειάζονται εμβολιασμοί για παιδιά ηλικίας 5 και 11 ετών, είπε στο ABC News.
«Κάπου στις επόμενες εβδομάδες, καθώς θα πλησιάζουμε στον Οκτώβριο, θα μπορούμε να δούμε το θέμα των εμβολίων για τα παιδιά, για την ασφάλεια και την ανοσογονικότητα», σημείωσε.
Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) επέτρεψαν τις δόσεις για παιδιά ηλικίας 12 ετών και άνω νωρίτερα το 2021.

Υποχρεωτικός εμβολιασμός

Ορισμένες σχολικές περιφέρειες, συμπεριλαμβανομένης αυτής που εποπτεύει τα δημόσια σχολεία στο Λος Άντζελες, έχουν καταστήσει υποχρεωτικό τα παιδιά που επιστρέφουν στην τάξη να εμβολιαστούν πλήρως.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Albert Bourla, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η εταιρεία, η οποία παρασκευάζει ένα από τα πιο ευρέως χρησιμοποιούμενα εμβόλια στον κόσμο, πιθανότατα θα δημοσιεύσει κλινικά δεδομένα για εμβόλια για παιδιά ηλικίας 6 μηνών έως 5 ετών τον Οκτώβριο.
Αξιωματούχοι υγείας της ομοσπονδιακής κυβέρνησης υποστήριξαν ότι τα μικρότερα παιδιά πρέπει να εμβολιαστούν λόγω της εξάπλωσης της παραλλαγής Delta.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης