Διεθνή

Ιταλία: Η υποχρεωτικότητα αύξησε τα ραντεβού για εμβολιασμό κατά 40%

Ιταλία: Η υποχρεωτικότητα αύξησε τα ραντεβού για εμβολιασμό κατά 40%

Από την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου έγινε υποχρεωτική η χρήση του «πράσινου πάσου» στο σύνολο των εργαζομένων της χώρας

Σχετικά Άρθρα

Η απόφαση της ιταλικής κυβέρνησης να επιβάλει, από τις 15 Οκτωβρίου, την υποχρεωτική χρήση του «πράσινου πάσου» στο σύνολο των εργαζομένων της χώρας, προκάλεσε θεαματική αύξηση των εμβολιασμών το τελευταίο τριήμερο, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2021.
Από την Πέμπτη 16 Σεπτμβρίου 2021 (όταν ανακοινώθηκε η σχετική απόφαση) μέχρι σήμερα, κατά μέσο όρο, η προσέλευση στα εμβολιαστικά κέντρα της χώρας αυξήθηκε κατά 40%. Στις περιφέρειες του ιταλικού βορρά, μάλιστα, όπως στην Λομβαρδία και στην Εμίλια Ρομάνια, η αύξηση ξεπέρασε το 100%.

Τα μέτρα

Ο λόγος, όπως μεταδίδει και η δημόσια τηλεόραση Rai, είναι ότι πολλοί αναποφάσιστοι προσέρχονται τώρα για εμβολιασμό, επειδή δεν θέλουν να χάσουν τη δουλειά τους.
Υπενθυμίζεται ότι το «πάσο εμβολιασμένου» θα είναι υποχρεωτικό, από τις 15 Οκτωβρίου, και για αυτοαπασχολούμενους εργαζόμενους όπως ηλεκτρολόγους και υδραυλικούς, αλλά και για τις οικιακές βοηθούς.

Ανυπότακτος Νότος

Στην περιφέρεια της Ρώμης, μάλιστα, την ερχόμενη εβδομάδα, δυο ημέρες πρόκειται να αφιερωθούν αποκλειστικά στον εμβολιασμό των οικιακών βοηθών.
Την ίδια ώρα, στην Κάτω Ιταλία -και ιδίως στην Σικελία και την Καλαβρία- τα ποσοστά εμβολιασμού παραμένουν χαμηλά.
Δεν καταγράφηκε θεαματική αλλαγή, ούτε μετά την ανακοίνωση της υποχρεωτικής χρήσης του «πάσου».
Μέχρι σήμερα, τέλος, το 76% των Ιταλών έχει ολοκληρώσει τον εμβολιαστικό κύκλο κατά του κορωνοϊού και έως το τέλος του μηνός, το συγκεκριμένο ποσοστό αναμένεται να αγγίξει το 80%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης