Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Το Facebook διαγράφει λογαριασμούς ατόμων που διαδηλώνουν κατά των lockdowns

Γερμανία: Το Facebook διαγράφει λογαριασμούς ατόμων που διαδηλώνουν κατά των lockdowns
Η νέα αυτή πολιτική στρέφεται κατά του γερμανικού κινήματος «Querdenken», που πρωτοστατεί στις κινητοποιήσεις κατά των περιοριστικών μέτρων

Μία νέα αυστηρή πολιτική έναντι ομάδων και μεμονωμένων ατόμων, που στρέφονται κατά των περιοριστικών μέτρων λόγω Covid στη Γερμανία, αποφάσισε να ακολουθήσει το Facebook, δεχόμενο κριτική για μεθόδους λογοκρισίας.  
Η νέα αυτή πολιτική στρέφεται κατά του γερμανικού κινήματος «Querdenken», που πρωτοστατεί στις κινητοποιήσεις κατά των περιοριστικών μέτρων, της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και των lockdowns.
Με την επίκληση της αντιμετώπισης ομάδων, που συντονίζονται στο διαδίκτυο και διαδίδουν fake news με ρητορική μίσους και βίας, το Facebook προχωρά στη διαγραφή λογαριασμών, που ανήκουν στα μέλη του εν λόγω κινήματος.

Το κίνημα Querdenken 

«Καταργήσαμε ένα δίκτυο λογαριασμών, σελίδων και ομάδων στο Facebook για συμμετοχή σε συντονισμένες προσπάθειες για την επανειλημμένη παραβίαση των κοινοτικών προτύπων, συμπεριλαμβανομένης της δημοσίευσης επιβλαβούς για την υγεία παραπληροφόρησης, ρητορικής μίσους και προτροπής σε βία.
Αποκλείσαμε επίσης την κοινή χρήση των τομέων τους στην πλατφόρμα μας.
Αυτό το δίκτυο λειτουργούσε από άτομα που σχετίζονται με το κίνημα Querdenken στη Γερμανία, το οποίο συνδέεται με βία», είπε ο επικεφαλής της πολιτικής ασφάλειας του μέσου κοινωνικής δικτύωσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης