Τελευταία Νέα
Διεθνή

Laschet (CDU): Εμπιστοσύνη στις αποφάσεις της ΕΚΤ για τη διατήρηση του πληθωρισμού υπό έλεγχο

Laschet (CDU): Εμπιστοσύνη στις αποφάσεις της ΕΚΤ για τη διατήρηση του πληθωρισμού υπό έλεγχο
«Για μένα, είναι ανησυχητικό όταν οι μικρές αποταμιεύσεις, οι συντάξεις και οι ασφάλειες ζωής χάνουν σε αξία», δήλωσε ο Laschet
Σχετικά Άρθρα

Ο Armin Laschet, ο υποψήφιος των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών (CDU) για την καγκελαρία στις ομοσπονδιακές εκλογές της επόμενης Κυριακής (26/9/2021) εξέφρασε τη βεβαιότητα πως  η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θα επιτύχει τη σταθερότητα των τιμών, καθώς η άνοδος του πληθωρισμού πλήττει τους αποταμιευτές.
«Για μένα, είναι ανησυχητικό όταν οι μικρές αποταμιεύσεις, οι συντάξεις και οι ασφάλειες ζωής χάνουν σε αξία», δήλωσε ο Laschet στην εφημερίδα Welt am Sonntag.
«Είμαι βέβαιος ότι η ΕΚΤ θα εκπληρώσει ιδιαίτερα το βασικό της καθήκον αυτό της νομισματικής σταθερότητας ...
Αλλά αυτό σημαίνει επίσης ότι όταν τα επιτόκια αυξηθούν ξανά, το χρέος γίνεται ένα ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα για το κράτος» σημείωσε ο Γερμανός πολιτικός.

Στον αντίποδα ο Merz

Οι δηλώσεις Laschet έρχονται μια εβδομάδα πριν από τις εκλογές της 26ης Σεπτεμβρίου 2021 και βρίσκονται σε αντίθεση με τις απόψεις του εσωκομματικού του αντιπάλου, Friedrich Merz, ο οποίος επέκρινε τη χαλαρή νομισματική πολιτική της ΕΚΤ.
Η ΕΚΤ έχει ανακοινώσει ότι θα περικόψει τις αγορές ομολόγων έκτακτης ανάγκης το επόμενο τρίμηνο, σηματοδοτώντας το πρώτο μικρό βήμα προς την άρση της βοήθειας έκτακτης ανάγκης για την τόνωση της οικονομίας εν μέσω πανδημίας, αναφέρει το Reuters.
Στην τελευταία δημοσκόπηση της εταιρείας Ipsos, η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU/CSU) συγκεντρώνει το 21% στην πρόθεση ψήφου ενώ προηγούνται οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) με 27%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης