Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προς πώληση περιουσιακών στοιχείων η BofA

Προς πώληση περιουσιακών στοιχείων η BofA
Την πώληση περιουσιακών στοιχείών που ξεπερνούν ακόμη και τα 100 δισ. δολάρια εξετάζει η Bank of America, σε μία τελευταία προσπάθεια να πείσει τους επενδυτές ότι τα χαρτοφυλάκια της είναι “καθαρά” και ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας περί διακράτησης “επικίνδυνων” κεφαλαίων. Επιπλέον, μερίδα των αναλυτών χαρακτηρίζει την κίνηση της BofA ως μέρος της στρατηγικής μείωσης του μεγέθους του ισολογισμού της, υπό την πίεση μάλιστα των απόψεων που έχουν διατυπωθεί παγκοσμίως για το βαθμό μεγέθυνσης ορισμένων τραπεζών.
Υψηλόβαθμα στελέχη της BofA ήδη έχουν έλθει σε επαφή με αναλυτές και fund managers εξετάζοντας όλες τις εκδοχές που θα μπορούσαν να ακολουθηθούν. Αν και επίσημη ανακοίνωση δεν έχει ακόμη γίνει γνωστή, πολλοί αναλυτές θεωρούν ότι στα προς πώληση κεφάλαια θα συμπεριλαμβάνονται και περίπλοκα επενδυτικά προϊόντα ή προβληματικά δάνεια που έχει στην κατοχή της η BofA μετά την απόκτηση της Countrywide Financial το 2008.
Στελέχη της BofA αρνήθηκαν να κάνουν οποιαδήποτε δήλωση σε ερωτήσεις ξένων μέσων ενημέρωσης. Αναλυτές της Morgan Stanley ωστόσο αποδίδουν την κίνηση της αμερικανικής τράπεζας σε μία προσπάθεια ενίσχυσης της διαφάνειας, αφού στο μέλλον θα ήθελε να δημοσιοποιεί περισσότερα στοιχεία σχετικά με τα χαρτοφυλάκια της. Υπενθυμίζεται ότι η BofA έχει ήδη πουλήσει το προηγούμενο διάστημα τις συμμετοχές της στην Βραζιλιάνικη Itau Unibanco, στην MasterCard και στην Grupo Financiero Santander.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης