Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Άσχημα νέα για τον πρόεδρο Biden – Τον αποδοκιμάζει το 50% των Αμερικανών

ΗΠΑ: Άσχημα νέα για τον πρόεδρο Biden – Τον αποδοκιμάζει το 50% των Αμερικανών
Στο χαμηλότερο επίπεδο της προεδρίας του η δημοτικότητα του Joe Biden

Παρά τις επιθετικές κινήσεις κατά της Κίνας, παρά την απόσυρση των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν και παρά τις προσπάθειες για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden βλέπει τη δημοτικότητα του να κατακρημνίζεται μόλις 9 μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων του.
Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση του Reuters/Ipsos που διενεργήθηκε σε εθνικό επίπεδο, στο χρονικό διάστημα 15-16 Σεπτεμβρίου, το 44% των ενηλίκων Αμερικανών εγκρίνει την απόδοση του Biden στο προεδρικό αξίωμα, ενώ το 50% την αποδοκιμάζει.
To υπόλοιπο 6% δηλώνει αναποφάσιστο.
Η δημοτικότητα του Biden μειώνεται από τα μέσα Αυγούστου από τότε που η αφγανική κυβέρνηση που έφερε τη στήριξη των ΗΠΑ κατέρρευσε και οι θάνατοι που σχετίζονται με την Covid-19 αυξάνονται σε όλη τη χώρα.
Ενώ η πλειοψηφία των Αμερικανών στηρίζει τα μέτρα υποχρεωτικού εμβολιασμού και χρήσης μασκών που πρόσφατα διέταξε ο Biden για να επιβραδύνει την εξάπλωση της παραλλαγής Δέλτα, ορισμένοι Ρεπουμπλικάνοι επέκριναν αυτό που κρίνουν ως υπερβολική αντίδραση από τον Λευκό Οίκο.
Η εβδομαδιαία δημοσκόπηση έδειξε ότι ο αριθμός των Αμερικανών που ενέκρινε την απάντηση του Biden στην πανδημία μειώθηκε κάτω από το 50% για πρώτη φορά.
Περίπου το 48% εγκρίνει τις πολιτικές του προέδρου για την Covid-19, ενώ το 46% τις αποδοκιμάζει.
Την ίδια περίοδο της προεδρίας του τέως προέδρου Donald Trump, περίπου το 38% των Αμερικανών ενέκρινε την απόδοσή του στο αξίωμα, ενώ το 57% την αποδοκίμαζε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης