Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισχυρές πιέσεις -2,1% για το χρυσό - Υποχώρησε στα στα 1.756,7 δολ/ουγγιά

tags :
Ισχυρές πιέσεις -2,1% για το χρυσό - Υποχώρησε στα στα 1.756,7 δολ/ουγγιά
Σε χαμηλό ενός μήνα ο χρυσός με απώλειες -2,1%
Με ισχυρές απώλειες έκλεισε σήμερασ 16/9 η τιμή του χρυσού καταγράφοντας τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση του εδώ και σχεδόν έξι εβδομάδες, καθώς το δολάριο και οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ σημείωσαν άνοδο μετά την ανακοίνωση των στοιχείων που έδειξαν αύξηση των λιανικών πωλήσεων στις ΗΠΑ τον Αύγουστο.
Ειδικότερα, το αμερικανικό δολάριο ενισχύθηκε κατά 0,4% την Πέμπτη, σύμφωνα με τον δείκτη ICE U.S. Dollar, και σε εβδομαδιαία βάση προσθέτει επίσης 0,4% μέχρι στιγμής.
Η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου των ΗΠΑ ενισχύεται κατά 2,5 μονάδες βάσης στο 1,327%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν οι λιανικές πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά 0,7% έναντι προβλέψεων για υποχώρηση 0,7%.
Εξαιρουμένων των αυτοκινήτων οι λιανικές πωλήσεις σημείωσαν άνοδο κατά 1,8%, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων που περίμεναν άνοδο μόλις 0,2%.
Η αύξηση έστω και μικρή των νέων αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας στα σχετικά προγράμματα των αμερικανικών πολιτειών, επιβεβαιώνει ότι η ανάκαμψη θα είναι πιο αργή από ό,τι αναμενόταν.
Ειδικότερα, οι αρχικές αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας στα τακτικά προγράμματα των πολιτειών αυξήθηκαν κατά 20.000 στις 332.000 για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 11 Σεπτεμβρίου, όπως έδειξαν τα στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Εργασίας.
Στο μεταξύ, οι τιμές των πολύτιμων μετάλλων αναμένεται να είναι ασταθείς, καθώς οι επενδυτές περιμένουν σαφείς διευκρινίσεις από την κεντρική Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ την επόμενη εβδομάδα όσον αφορά τα σχέδιά της για μείωση των αγορών ομολόγων.
Ο χρυσός παραδόσεως Δεκεμβρίου υποχώρησε -2,1%, για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 1.756,70 δολάρια ανά ουγγιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης