Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ηνωμένο Βασίλειο - Στο 3,2% εκτοξεύθηκε ο πληθωρισμός τον Αύγουστο - Πιέσεις στη ΒοΕ

Ηνωμένο Βασίλειο - Στο 3,2% εκτοξεύθηκε ο πληθωρισμός τον Αύγουστο - Πιέσεις στη ΒοΕ

O πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκε με τον ισχυρότερο ρυθμό των τελευταίων 9 ετών

Σχετικά Άρθρα

Τη μεγαλύτερη αύξηση των τελευταίων 9 ετών κατέγραψε τον Αύγουστο του 2021, ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο, γεγονός που εντείνει τις πιέσεις στην Bank of England για περιορισμό των μέτρων για τη στήριξη της οικονομίας.
Ειδικότερα, οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν κατά 3,2% τον Αύγουστο (η μεγαλύτερη αύξηση μετά τον Μάρτιο του 2012), αφού ένα μήνα πριν είχε υποχωρήσει κάτω από τον στόχο του 2% της κεντρικής τράπεζας.
Τα στοιχεία από το Ηνωμένο Βασίλειο αποτελούν ακόμα μία απόδειξη ότι μετά το lockdown αυξάνεται το κόστος των πρώτων υλών και του εργατικού δυναμικού, κάτι που αποτελεί απειλή για overheat της οικονομίας την οποία η ΒοΕ τροφοδοτεί με 150 δισ. λίρες (208 δισ. δολ.) αγορών assets το 2021.
Καθώς οι τιμές των κατοικιών, οι μισθοί και το κόστος των αγαθών κάθε είδους αυξάνονται, οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής δέχονται πιέσεις για την αντιμετώπιση των ελλείψεων που έχουν αρχίσει να μειώνουν τον ρυθμό της ανάκαμψης.

Εκτόξευση τιμών

Ωστόσο, η Bank of England αναμένει ισχυρότερο πληθωρισμό για τους επόμενους μήνες.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τις προβλέψεις της κεντρικής τράπεζας, ο πληθωρισμός θα φτάσει στο 4% έως το τέλος του 2021 και στη συνέχεια θα υποχωρήσει το 2022 και το 2023.
Στο πλαίσιο αυτό, οι επενδυτές αναμένουν αύξηση των επιτοκίων από τις αρχές του επόμενου έτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης