Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Putin επέκρινε την ξένη ανάμιξη στη Συρία

Ο Putin επέκρινε την ξένη ανάμιξη στη Συρία

Οι ξένες ένοπλες δυνάμεις είναι παρούσες σε ορισμένα εδάφη της χώρας, κάτι που προδήλως αντιβαίνει στο διεθνές δίκαιο, δήλωσε ο Putin

Ο ρώσος πρόεδρος V. Putin επέκρινε την παρουσία ξένων δυνάμεων στη Συρία και χαιρέτισε τις «σημαντικές ζημιές» που προκλήθηκαν στους αντάρτες και τους τζιχαντιστές, υποδεχόμενος στη Ρωσία το σύμμαχό του B. Assad, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Στη διάρκεια αυτής της σπάνιας κατ' ιδίαν συνάντησης των δύο ανδρών, ο Putin δήλωσε πως οι «τρομοκράτες υπέστησαν σημαντικές ζημιές» στη Συρία, όπου οι κυβερνητικές δυνάμεις ελέγχουν, σύμφωνα με τον ίδιο, «το 90% του εδάφους».
Ο Putin εκτιμά πάντως, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κρεμλίνου που δόθηκε στη δημοσιότητα, πως το «κύριο πρόβλημα» της Συρίας είναι η ξένη ανάμιξη στο έδαφός της.
«Οι ξένες ένοπλες δυνάμεις, χωρίς απόφαση του ΟΗΕ, χωρίς τη συμφωνία σας, είναι παρούσες σε ορισμένα εδάφη της χώρας, κάτι που προδήλως αντιβαίνει στο διεθνές δίκαιο και δεν επιτρέπει να καταβληθούν οι μέγιστες προσπάθειες για να σταθεροποιηθεί η χώρα και να προχωρήσει στην οδό της ανοικοδόμησής της», δήλωσε ο Putin.
Ο ρώσος πρόεδρος διαβεβαίωσε επίσης ότι ο Assad κάνει «πολλά» για να «εγκαθιδρύσει ένα διάλογο με τους πολιτικούς αντιπάλους» του.
Ο Assad , από την πλευρά του, χαιρέτισε τα «σημαντικά αποτελέσματα που επιτεύχθηκαν από τη Ρωσία και τη Συρία για την απελευθέρωση των εδαφών που είχαν καταληφθεί από τους μαχητές και την καταστροφή της τρομοκρατίας», σύμφωνα με τη ρωσική απόδοση των δηλώσεών του από το Κρεμλίνο.
Ωστόσο παραδέχθηκε πως οι «πολιτικές διαδικασίες» που αναλήφθηκαν για να μπει ένα τέλος στον πόλεμο στη Συρία «σταμάτησαν».
Απέδωσε το γεγονός αυτό κυρίως «στην καταστροφική επιρροή ορισμένων κρατών».
«Ορισμένα κράτη επέβαλαν κυρώσεις στο συριακό λαό, οι οποίες μπορούν να χαρακτηριστούν απάνθρωπες, αντικρατικές και αθέμιτες», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης