Τελευταία Νέα
Διεθνή

H Apple παρουσίασε το iPhone 13 - Νέο iPad και Apple Watch

tags :
H Apple παρουσίασε το iPhone 13 - Νέο iPad και Apple Watch
Tην πολυαναμενόμενη παρουσίαση του νέου iPhone 13 πραγματοποιεί η Apple σήμερα Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2021.

Ολοκληρώθηκε η διαδικτυακή εκδήλωση της Apple για την παρουσίαση του iPhone 13 και άλλων νέων προϊόντων της.
Ο τίτλος της φετινής εκδήλωσης φέρει τον τίτλο «California Streaming», σαν μια παραλλαγή του πασίγνωστου φολκ-ροκ χιτ «California Dreamin'».
Στον πρόλογό του ο Tim Kook αναφέρθηκε σε συναρπαστικά νέα δεδομένα για τη συνδρομητική πλατφόρμα ψυχαγωγικού περιεχομένου, το Apple TV+.
Το οποίο εμπλουτίζεται διαρκώς με νέα φιλμ και σειρές, με πρώτης γραμμής αστέρες, όπως ο Τομ Χανκς, η Τζένιφερ Άνιστον, η Ρις Γουίδερσπουν κ.α.
Στη συνέχεια, ο Κουκ πέρασε στην παρουσίαση των νέων iPad (iPad 15 και iPad Mini), για τα οποία ανακοίνωσε ότι η Apple είναι υπερήφανη, διότι η δημοτικότητα των συσκευών καλπάζει. Μόνο την προηγούμενη χρονιά, σημειώθηκε αύξηση 40% στις πωλήσεις όλων των μοντέλων iPad παγκοσμίως.
Όπως είναι φυσικό, τα νέα μοντέλα είναι βελτιωμένα σε ταχύτητα επεξεργασίας δεδομένων και λειτουργιών, πιστότητα γραφικών κ.λπ.

ipad_neo.webp

Τα νέα iPad, με οθόνη τεχνολογίας Retina μεγέθους 10,2 ιντσών, είναι ήδη διαθέσιμα για παραγγελίες σε τιμές που ξεκινούν από 329 δολάρια στις ΗΠΑ.
Στα καταστήματα θα βρίσκονται από την ερχόμενη εβδομάδα.
Σε ό,τι αφορά στο iPad Mini, η Apple προχώρησε σε μια ολική επανασχεδίαση και ανανέωση, με αποτέλεσμα το νέο τάμπλετ -καλύπτοντας την απόσταση ανάμεσα στο iPad και το iPhone- είναι εντυπωσιακά πιο ισχυρό από το προηγούμενο μοντέλο, έως και κατά 80%. Με δυνατότητα σύνδεσης σε δίκτυο 5G κάμερες υψηλής ευκρίνειας 12 Megapixel για οπίσθια και εμπρόσθια λήψη (selfie), ηχοσύστημα υψηλής πιστότητας, ενώ θα διατίθεται σε 4 αποχρώσεις.
Η τιμή του (στις ΗΠΑ) ξεκινά από 499 δολ.

ipad_mini.webp

Στη συνέχεια, ο Tim Kook ανακοίνωσε τα νέα Apple Watch.

iwatch_1.webp

iwatch1.webp
Μολονότι η Apple έχει πάψει να είναι πρώτη σε πωλήσεις, η παρουσίαση του νέου iPhone παραμένει ένα από τα σημαντικότερα και πλέον πολυαναμενόμενα γεγονότα στον τομέα των καταναλωτικών συσκευών ψηφιακής τεχνολογίας και για όλο τον κόσμο.

Εξάλλου, στη διάρκεια του 2020 περισσότεροι από 194 εκατ. άνθρωποι σε όλο τον πλανήτη αγόρασαν ένα iPhone. Και χάρη στην επένδυσή τους, η Apple παρέμεινε η πιο «πολύτιμη» εταιρεία τεχνολογίας της υφηλίου, με κεφαλαιοποίηση που αγγίζει τα 2,5 τρισ. δολάρια. Από τα 274 εκ. των ετήσιων εσόδων της την περσινή χρονιά, τα μισά οφείλονται στο iPhone.

Ακολούθησε η παρουσίαση του νέου iPhone 13 και του iPhone Mini.

Με κωδικό iPhone 13 (και όχι iPhone 14 όπως φημολογούνταν, καθώς κάποιοι υπέθεταν ότι η Apple θα απέφευγε τον κατεξοχήν «γρουσούζικο» αριθμό), η νέα εκδοχή του αρχέτυπου smartphone, εξωτερικά δείχνει σχεδόν ίδια με την προηγούμενη.
Ωστόσο, υπάρχουν πολύ σημαντικές αλλαγές, στα ηλεκτρονικά του εντόσθια.
Ο επεξεργαστής είναι πλέον ο Α15 Bionic, 6πυρηνος ο οποίος περιλαμβάνει 15 δισ. μεμονωμένους ημιαγωγούς.
Το αποτέλεσμα είναι ότι έχει τη δυνατότητα να εκτελεί 15,8 τρισεκατομμύρια λειτουργίες ανά δευτερόλεπτο.
iphone_3.webp

iphone12.webp

iphone_5.webp

iphone6.webp


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης