Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τα ΗΑΕ προσβλέπουν σε οικονομικές σχέσεις άνω του 1 τρισ. δολαρίων με το Ισραήλ στη 10ετία

Τα ΗΑΕ προσβλέπουν σε οικονομικές σχέσεις άνω του 1 τρισ. δολαρίων με το Ισραήλ στη 10ετία
Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: Προσβλέπει σε οικονομικές σχέσεις άνω του 1 τρισ. δολ. με το Ισραήλ στη 10ετία

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα επιδιώκουν να αυξήσουν τους οικονομικούς δεσμούς με το Ισραήλ σε άνω του 1 τρισ. δολαρίων στην επόμενη δεκαετία, ανέφερε ο υπουργός Οικονομίας του Εμιράτου, Abdulla Bin Touq, ενισχύοντας μια σχέση που έχει ήδη παράξει δραστηριότητες δισ. δολαρίων.
Αυτές οι συμφωνίες περιλαμβάνουν την εξαγορά 1 δισ. δολαρίων του ποσοστού της ισραηλινής Delek σε ένα πεδίο φυσικού αερίου από την Mubadala Investment, όπως τόνισε ο Bin Touq σε τηλεδιάσκεψη από τις ΗΠΑ, όπου ηγείται μιας επιχειρηματικής αντιπροσωπείας.
Η χώρα του Κόλπου έχει επίσης υπογράψει περισσότερα από 60 μνημόνια συναντίληψης με το Ισραήλ από το 2020 που εξομαλυνθήκαν οι σχέσεις, δήλωσε ο ίδιος, και αναμένει "έκρηξη” των συναλλαγών στα επόμενα δύο χρόνια.
"Έχουμε διμερείς εμπορικές συναλλαγές 600-700 δισ. δολαρίων, έχουμε κεφάλαια δισ. δολαρίων που έχουν ανακοινωθεί από κοινού μεταξύ των δύο χωρών, κινούμαστε σε τόσους πολλούς τομείς οικονομικών ευκαιριών”, δήλωσε.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι γίνεται προσπάθεια να δημιουργηθεί οικονομική δραστηριότητα άνω του 1 τρισ. δολαρίων στην επόμενη δεκαετία.
Το συνολικό εμπόριο των ΗΑΕ με τους 15 κορυφαίους εμπορικούς εταίρους πέρυσι, διαμορφώθηκε λίγο πάνω από τα 260 δισ. δολάρια.
Αυτή τη στιγμή το Ισραήλ δεν είναι μεταξύ των μεγαλύτερων εμπορικών εταίρων των ΗΑΕ και δεν ήταν σαφές πώς θα επιτευχθεί αυτός ο στόχος.
Σημειώνεται ότι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ήταν το πρώτο αραβικό κράτος μετά την Αίγυπτο και την Ιορδανία που αναγνώρισε επισήμως το Ισραήλ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης