Τελευταία Νέα
Διεθνή

Apple: «Συναγερμός» για κακόβουλο λογισμικό – Πώς επηρεάζει τις συσκευές της

Apple: «Συναγερμός» για κακόβουλο λογισμικό – Πώς επηρεάζει τις συσκευές της
Το εν λόγω λογισμικό, το οποίο ονομάζεται “Pegasus”, χρησιμοποιεί μια νέα μέθοδο προκειμένου να παρεμβαίνει σε συσκευές της Apple χωρίς να το αντιλαμβάνεται το θύμα

Η Apple εξέδωσε επείγουσες ενημερώσεις λογισμικού εξαιτίας μιας σοβαρής απειλής κατά των προϊόντων της τη Δευτέρα 13/09, αφότου ερευνητές στον τομέα της Ασφάλειας αποκάλυψαν ένα αδύναμο σημείο το οποίο επέτρεπε σε άκρως επεμβατικό λογισμικό από την NSO Group του Ισραήλ να «μολύνει» το iPhone, το iPad, το Apple Watch ή το Mac οποιουδήποτε χρήση με ένα απλό κλικ.
Η ομάδα ασφαλείας της Apple έχει εργαστεί εντατικά για να επιδιορθώσει το πρόβλημα, αφότου ερευνητές στο Citizen Lab, μια αρχή παρακολούθησης ζητημάτων κυβερνο-ασφάλειας στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο, ανακάλυψε ότι ένα προηγμένο λογισμικό κατασκοπείας από την NSO είχε «μολύνει» το iPhone ενός Σαουδάραβα ακτιβιστή.
Το εν λόγω λογισμικό, το οποίο ονομάζεται “Pegasus”, χρησιμοποιεί μια νέα μέθοδο προκειμένου να παρεμβαίνει σε συσκευές της Apple χωρίς να το αντιλαμβάνεται το θύμα.
Θεωρείται το Άγιο Δισκοπότηρο της παρακολούθησης καθώς επιτρέπει σε κυβερνήσεις, μισθοφόρους και εγκληματίες να αποκτούν μυστική πρόσβαση στη συσκευή κάποιου.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης