Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το φάρμακο Codivir από το Ισραήλ για το AIDS μπορεί να αντιμετωπίσει τον Covid 19 

Το φάρμακο Codivir από το Ισραήλ για το AIDS μπορεί να αντιμετωπίσει τον Covid 19 
Δώδεκα ασθενείς μεταξύ 18 και 60 ετών με ήπια έως μέτρια συμπτώματα κορωνοϊού συμμετείχαν στη μελέτη

Ομάδα Ισραηλινών επιστημόνων αναφέρουν βάσει έρευνας τους ότι ένα φάρμακο που χρησιμοποιήθηκε προηγουμένως για τη θεραπεία κατά του HIV έχει άμεση αντιιική δράση κατά του κορωνοϊού, στέλνοντας μάλιστα τους ασθενείς στο σπίτι τους μέσα σε λίγες μόνο ημέρες.
Η Code Pharma, η οποία έχει την έδρα της στην Ολλανδία αλλά έχει το γραφείο έρευνας και ανάπτυξης στο Ισραήλ και έναν Ισραηλινό Διευθύνοντα Σύμβουλο, ολοκλήρωσε πρόσφατα μια δοκιμή φάσης Ι του φαρμάκου της Codivir για χρήση κατά του κορωνοϊού. Τη Δευτέρα 13/09, η ισραηλινή ερευνητική ομάδα που θα υποστηρίξει τη δοκιμή Φάσης ΙΙ ζήτησε άδεια για να προχωρήσει από την Επιτροπή του Ελσίνκι στο νοσοκομείο Barzilai.
Η μελέτη Φάσης ΙΙ, η οποία θα περιλαμβάνει περίπου 150 ασθενείς και αναμένεται να ξεκινήσει τον επόμενο μήνα, θα πραγματοποιηθεί επίσης στην Ισπανία, τη Βραζιλία και τη Νότια Αφρική.
Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Code Pharma, Zyon Ayni, ο στόχος είναι να ολοκληρωθεί η δοκιμή εντός περίπου τριών έως έξι μηνών και στη συνέχεια να υποβληθεί ήδη αίτηση για άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης του φαρμάκου.
Μπορεί να είναι μια σημαντική ανακάλυψη στον τομέα της αντιιικής θεραπείας για πρώιμους ασθενείς με COVID-19, δήλωσε ο καθηγητής Shlomo Maayan, διευθυντής του τμήματος Λοιμωδών Νοσημάτων.
Η δοκιμή της Φάσης Ι ολοκληρώθηκε πρόσφατα στη Βραζιλία στο νοσοκομείο Casa de Saúde - Vera Cruz στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας, υπό την έγκριση της Εθνικής Επιτροπής Δεοντολογίας Έρευνας (CONEP).
Δώδεκα ασθενείς μεταξύ 18 και 60 ετών με ήπια έως μέτρια συμπτώματα κορωνοϊού συμμετείχαν στη μελέτη.
Η μελέτη Φάσης ΙΙ, η οποία θα περιλαμβάνει περίπου 150 ασθενείς και αναμένεται να ξεκινήσει τον επόμενο μήνα, θα πραγματοποιηθεί επίσης στην Ισπανία, τη Βραζιλία και τη Νότια Αφρική. Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Code Pharma, Zyon Ayni, ο στόχος είναι να ολοκληρωθεί η δοκιμή εντός περίπου τριών έως έξι μηνών και στη συνέχεια να υποβληθεί αίτηση για άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης του φαρμάκου. 

 Διευθύνων Σύμβουλος Code Pharma Zyon Ayni (πίστωση: Ευγένεια)

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης