Διεθνή

IRS: Τα έξοδα για rapid tests για την Covid είναι ιατρική δαπάνη και πρέπει να βαρύνει το κράτος

IRS: Τα έξοδα για rapid tests για την Covid είναι ιατρική δαπάνη και πρέπει να βαρύνει το κράτος
Η Υπηρεσία Εσωτερικών Εσόδων στις ΗΠΑ δήλωσε ότι το κόστος των κατ’ οίκον rapid tests αποτελεί επιλέξιμη ιατρική δαπάνη

Η Υπηρεσία Εσωτερικών Εσόδων (IRS) στις ΗΠΑ, η αντίστοιχη ΔΟΥ, στις 10 Σεπτεμβρίου, δήλωσε ότι το κόστος των κατ’ οίκον διαγνωστικών tests για την COVID-19 αποτελεί επιλέξιμη ιατρική δαπάνη.
Ως εκ τούτου μπορεί να πληρωθεί ή να επιστραφεί βάσει σχετικής νομοθεσίας που αφορά έξοδα για την υγεία.
«Αυτό συμβαίνει επειδή το κόστος για τη διάγνωση της COVID-19 είναι επιλέξιμη ιατρική δαπάνη για φορολογικούς σκοπούς» ανέφερε η IRS σε δελτίο Τύπου.
«Η IRS υπενθυμίζει στους φορολογούμενους ότι το κόστος εξοπλισμού ατομικής προστασίας, όπως μάσκες, απολυμαντικό χεριών και μαντιλάκια, για την αποτροπή εξάπλωσης της COVID-19, είναι επιλέξιμες ιατρικές δαπάνες που μπορούν να πληρωθούν ή να επιστραφούν» πρόσθεσε ένας εκπρόσωπος.
Σημειώνεται πως η IRS προέβη σε αυτή τη δήλωση, δεδομένου ότι ο πρόεδρος Joe Biden εξέδωσε διάταγμα διά του οποίου καθιστά υποχρεωτικούς τους εμβολιασμούς για τους δημοσίους υπαλλήλους.
Ο Biden, κατ’ αυτό τον τρόπο, αφαιρεί από περίπου 100 εκατ. πολίτες το δικαίωμα να διαθέτουν τον εαυτό τους καταπώς επιθυμούν, αφού ο μη εμβολιασμός συνεπάγεται υποχρεωτικά self ή rapid tests, το κόστος των οποίων θα επιβαρύνει τους εργαζόμενους.
Επισημαίνεται πως το κόστος των test στις ΗΠΑ κυμαίνεται από 25 δολάρια έως 150 δολάρια.
Σε μια προσπάθεια να βελτιωθεί η πρόσβαση στα rapid tests, οι κορυφαίοι λιανοπωλητές Walmart, Amazon και Kroger θα τα προσφέρουν σε τιμές κόστους για τους επόμενους τρεις μήνες, δήλωσε ο Biden.
Αυτό σημαίνει έκπτωση 35% από την τρέχουσα τιμή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης