Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πότε θα κηρύξουμε το τέλος της πανδημίας του κορωνοϊού - Καθηγήτρια ιολογίας απαντά

Πότε θα κηρύξουμε το τέλος της πανδημίας του κορωνοϊού - Καθηγήτρια ιολογίας απαντά
Η von Laer θεωρεί ότι το πρόβλημα με τα κρούσματα Covid-19 στα σχολεία είναι -εκτός από τα παιδιά και τους εφήβους με υποκείμενα νοσήματα, που κινδυνεύουν ιδιαίτερα- όχι απαραίτητα τα παιδιά, αλλά οι γονείς ή τα άλλα πρόσωπα επικοινωνίας των παιδιών που δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί

«Για να έχουμε συνολική προστασία και να μπορούμε να κηρύξουμε το τέλος της πανδημίας στην Αυστρία, όπως στην Αγγλία και τη Δανία, θα πρέπει το ποσοστό εμβολιασμού ή ανάρρωσης από νόσηση Covid-19 να αυξηθεί κατά περίπου δέκα ποσοστιαίες μονάδες» υπογράμμισε η διάσημη καθηγήτρια Ιολογίας του Ιατρικού Πανεπιστημίου του Ίνσμπρουκ, Dorote von Laer.
Προς το παρόν, η Αυστρία «δεν έχει φτάσει ακόμη στο σημείο να έχει επαρκή ανοσία στον πληθυσμό για να μπορεί να τρέχει περισσότερο ακόμη και στα παιδιά», ανέφερε η καθηγήτρια σε συνέντευξή της στη δημόσια Ραδιοφωνία. Στην Αυστρία, έχει εμβολιαστεί πλήρως σχεδόν το 60% του πληθυσμού, ενώ την περασμένη εβδομάδα καταγράφηκε αύξηση της ανοσίας μόλις κατά 0,6%.

Η von Laer θεωρεί ότι το πρόβλημα με τα κρούσματα Covid-19 στα σχολεία είναι -εκτός από τα παιδιά και τους εφήβους με υποκείμενα νοσήματα, που κινδυνεύουν ιδιαίτερα- όχι απαραίτητα τα παιδιά, αλλά οι γονείς ή τα άλλα πρόσωπα επικοινωνίας των παιδιών που δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί.

Καραντίνα τουλάχιστον δέκα ημερών για περιπτώσεις μόλυνσης σε τάξεις

Από την πλευρά της, εκτιμά ότι μπορεί να συντομευθεί η περίοδος καραντίνας διάρκειας τουλάχιστον δέκα ημερών για περιπτώσεις μόλυνσης σε τάξεις, και ότι «μπορεί να γίνεται ένα τεστ μετά από πέντε ημέρες και εάν αυτό είναι αρνητικό, να στέλνονται στη συνέχεια τα παιδιά πίσω στο σχολείο».
Ωστόσο, κατά την άποψή της, η μετάλλαξη Δέλτα είναι τόσο μεταδοτική «που είναι σχετικά πιθανό ότι θα μολυνθούν και τα παιδιά που βρίσκονται πιο μακριά.
Έτσι, αν θέλει κανείς πραγματικά να απαλλαγεί άμεσα από λοιμώξεις στην τάξη, τότε μάλλον θα πρέπει να στείλει όλα τα παιδιά σε καραντίνα για τουλάχιστον πέντε ημέρες».
Τα υπουργεία Υγείας και Εσωτερικών στη Βιέννη κατέγραψαν σήμερα, Δευτέρα, 1.543 νέες μολύνσεις κορονοϊού στην Αυστρία μέσα στο τελευταίο 24ωρο, έναν συνολικό αριθμό 10.840 θανάτων με ή από Covid-19 από την εμφάνιση της πανδημίας, ενώ αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται σε νοσοκομείο 753 άνθρωποι, εκ των οποίνω οι 191 βρίσκονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.
Σύμφωνα με τον Οργανισμό για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων, η «επίπτωση των επτά ημερών», δηλαδή ο αριθμός των νέων λοιμώξεων με τον κορωνοϊό τις τελευταίες επτά ημέρες ανά 100.000 κατοίκους, είναι 159,4.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης