Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πορτογαλία: Τέλος η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους.

Πορτογαλία: Τέλος η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους.
Πάνω από 80% οι εμβολιασμένοι
Σχετικά Άρθρα

Παρελθόν αποτελεί από σήμερα Δευτέρα 13/9 η υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους στην Πορτογαλία, όπου πάνω από το 80% του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί κατά της covid.
Το Κοινοβούλιο δεν παρέτεινε την ισχύ του νόμου που καθιστούσε υποχρεωτική την χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους από τα τέλη του Οκτωβρίου του 2020.
Ωστόσο, οι ειδικοί εξακολουθούν να συστήνουν την χρήση της σε περίπτωση συνωστισμού ή όταν δεν είναι δυνατό να γίνουν σεβαστά τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίηση.
«Παρά μια υψηλή εμβολιαστική κάλυψη στην Πορτογαλία και μια επιδημιολογική κατάσταση που καθιστούν δυνατή μια στρατηγική σταδιακής χαλάρωσης των μέτρων δημόσιας υγείας που ελήφθησαν στο πλαίσιο της πανδημίας, η χρήση μάσκας παραμένει ένα σημαντικό μέτρο περιορισμού της λοίμωξης» αναφέρουν οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές της Πορτογαλίας, σύμφωνα με τις οποίες η μάσκας παραμένει ως εκ τούτου υποχρεωτική στους δημόσιους χώρους όπως τα καταστήματα, τα μέσα μαζικής μεταφοράς, τα σχολεία ή οι αίθουσες θεαμάτων.
Σημειώνεται πως άνω του 80% του πληθυσμού της Πορτογαλίας έχει ήδη εμβολιαστεί πλήρως, γεγονός το οποίο την κατατάσσει μεταξύ των πιο προχωρημένων παγκοσμίως στον τομέα αυτόν, όπως η Μάλτα και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Όταν επιτευχθεί ο στόχος για τον εμβολιασμό του 85% του πληθυσμού, η κυβέρνηση προβλέπει νέα χαλάρωση των υγειονομικών μέτρων, με τον τερματισμό των ορίων στους πελάτες των εστιατορίων, των εμπορικών καταστημάτων και των πολιτιστικών χώρων ή ακόμη το εκ νέου άνοιγμα των μπαρ και των νυχτερινών κέντρων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης