Τελευταία Νέα
Διεθνή

Covid: Μεγάλη διαμαρτυρία κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού στην Καλιφόρνια

Covid: Μεγάλη διαμαρτυρία κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού στην Καλιφόρνια

Η Καλιφόρνια τους τελευταίους μήνες προσπαθούσε συνεχώς να εφαρμόσει μια πολιτική υποχρεωτικού εμβολιασμού

Σχετικά Άρθρα

Δεκάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν μπροστά από τα κεντρικά γραφεία της αστυνομίας του Λος Άντζελες (LAPD) στις ΗΠΑ προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την πολιτική της κυβέρνησης  να υποχρεώσει ένστολους πρώτης γραμμής, όπως αστυνομικούς και εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, να εμβολιαστούν κατά του Covid.
Η Καλιφόρνια τους τελευταίους μήνες προσπαθούσε συνεχώς να εφαρμόσει μια πολιτική υποχρεωτικού εμβολιασμού.
Στις 5 Αυγούστου, αξιωματούχοι του υπουργείου Δημόσιας Υγείας της Καλιφόρνια ζήτησαν να εμβολιαστούν πλήρως όλοι οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης έως τις 30 Σεπτεμβρίου, οδηγώντας σε διαμαρτυρία εκατοντάδων εργαζομένων στον τομέα της υγείας.
Σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης, το Δημοτικό Συμβούλιο του Λος Άντζελες υιοθέτησε μια υποχρεωτική πολιτική στις 18 Αυγούστου, σύμφωνα με την οποία όλοι οι εργαζόμενοι, συμπεριλαμβανομένων εκείνων της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, πρέπει να εμβολιαστούν πλήρως μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου, εκτός από εκείνους που είχαν λάβει εξαιρέσεις.

Κρούσματα και εμβόλια

Τα στοιχεία της κυβέρνησης της Καλιφόρνιας δείχνουν ότι, από τις 9 Σεπτεμβρίου, το 68 % των Καλιφορνέζων έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά του ιού και ένα άλλο 10 % έχει μερικώς εμβολιαστεί.
Εν τω μεταξύ, η Καλιφόρνια εξακολουθεί να έχει τον μεγαλύτερο αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη χώρα, σε περισσότερα από 4,32 εκατομμύρια.
Οι συνολικοί θάνατοι που αποδίδονται στον ιό είναι 66.700 - επίσης οι υψηλότεροι στη χώρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης