Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Ισραήλ ετοιμάζεται να χορηγήσει την 4η δόση στις αρχές του 2022 – Εντός 5μηνου εξασθενεί η δράση των πρώτων εμβολίων

Το Ισραήλ ετοιμάζεται να χορηγήσει την 4η δόση στις αρχές του 2022 –  Εντός 5μηνου εξασθενεί η δράση των πρώτων εμβολίων
Οι ισραηλινές αρχές προετοιμάζονται για επάρκεια εμβολίων και η 4η δόση τοποθετείται χρονικά στις αρχές του 2022
Σχετικά Άρθρα

Το Ισραήλ προετοιμάζεται προκειμένου να διαθέτει επάρκεια εμβολίων στην περίπτωση, που χρειαστεί η τέταρτη δόση για τον Covid, όπως δήλωσε την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου ανώτερος αξιωματούχος
«Δεν γνωρίζουμε πότε θα συμβεί. Ελπίζω ότι δεν θα είναι εντός έξι μηνών όπως τώρα, και ότι η τρίτη δόση θα διαρκέσει περισσότερο», δήλωσε ο γενικός Διευθυντής του ισραηλινού υπουργείου Υγείας Nachman Ash σε συνέντευξή του στο Radio 103FM.
Το Ισραήλ, το οποίο έχει χρησιμοποιήσει κυρίως το εμβόλιο της Pfizer, έχει εμβολιάσει μέχρι στιγμής περίπου 2,8 εκατομμύρια ανθρώπους με την τρίτη δόση αφού ξεκίνησε μια εκστρατεία αναμνηστικών δόσεων τον Αύγουστο.

Εξασθενούν τα αποτελέσματα των πρώτων δόσεων

Οι υγειονομικοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι τα αποτελέσματα των αρχικών δόσεων για τον Covid εξασθενούν πέντε μήνες μετά τον εμβολιασμό, καθιστώντας απαραίτητες τις νέες δόσεις εμβολίων, όπως μεταδίδει το Bloomberg.
Οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο σχεδιάζουν επίσης να ξεκινήσουν να προσφέρουν ενισχυτικές λήψεις αργότερα αυτόν τον μήνα, ενώ η Ευρώπη εξετάζει επίσης τρίτες δόσεις.
Αυτό έρχεται καθώς ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ζητά μορατόριουμ στις τρίτες δόσεις.
Ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Tedros Adhanom Ghebreyesus δήλωσε ότι οι κυβερνήσεις πρέπει να περιμένουν τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2021, ώστε οι φτωχότερες χώρες να έχουν καλύτερη πρόσβαση στα εμβόλια.
Εκτός από εκείνους που έλαβαν τις αναμνηστικές δόσεις, περίπου άλλα 2,7 εκατομμύρια από τα επτά εκατομμύρια προς εμβολιασμό Ισραηλινών υπεβλήθησαν στη δεύτερη δόση και περίπου 500.000 στην πρώτη.
Σχεδόν ένα εκατομμύριο από τα 9,3 του ισραηλινών δεν έχουν υποβληθεί καθόλου σε εμβολιασμό.

Πανδημικό hot spot

Το Ισραήλ παρά τα υψηλά ποσοστά εμβολιασμού αποτελεί ένα πανδημικό hot spot από τις αρχές Σεπτεμβρίου.
Μετά την εξάπλωση της παραλλαγής Delta το καλοκαίρι, το Ισραήλ είχε το υψηλότερο κατά κεφαλή ποσοστό μολύνσεων στον κόσμο την εβδομάδα έως τις 4 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins.
Ο Ash ανέφερε πως τα αναμνηστικά εμβόλια φαίνεται να σταμάτησαν την αύξηση των λοιμώξεων.
Το ποσοστό σοβαρών περιπτώσεων ανά 100.000 του πληθυσμού μεταξύ των μη εμβολιασμένων ατόμων είναι πολύ υψηλότερο από εκείνο που έλαβε δύο δόσεις εμβολίου, δείχνοντας ότι ακόμη και με εξασθενημένη ανοσία, τα εμβόλια παρέχουν κάποια προστασία από σοβαρές ασθένειες.
Ερωτηθείς σχετικά με μια αναφορά ότι το Ισραήλ είχε υποσχεθεί στην Pfizer ότι θα χρησιμοποιούσε αποκλειστικά το εμβόλιο της εταιρείας, ο Ash είπε ότι η κυβέρνηση δεν έχει αναλάβει τέτοια δέσμευση.
Είπε ότι σε άτομα άνω των 18 ετών που κάνουν τα πρώτα τους εμβόλια λαμβάνουν αυτήν τη στιγμή το εμβόλιο της Moderna.

Έκρηξη κρουσμάτων

Εξάλλου εντυπωσιακή είναι η άνοδος κρουσμάτων κορωνοϊού καταγράφεται στο Ισραήλ.
Σύμφωνα με το ισραηλινό υπουργείο Υγείας, 10.084 άτομα διαγνώστηκαν με τον ιό με ένα ποσοστό θετικότητας στο 6,6%.
Περίπου 697 άνθρωποι νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση, εκ των οποίων 154 έχουν διασωληνωθεί.
Επίσης, ο αριθμός των θανάτων έχει ανέλθει σε 7.338 από την έναρξη της πανδημίας.
Βάσει των στοιχείων του ισραηλινού υπουργείου Υγείας, η πλειονότητα των σοβαρών περιπτώσεων αφορά μη εμβολιασμένα άτομα.
«Ο κορωνοϊός έχει καταστεί η καθημερινότητα των μη εμβολιασμένων», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Nitzan Horowitz στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της Κυριακής (12/9/2021).
«Η αποφυγή του εμβολιασμού προκαλεί απλά θάνατο στο τέλος», είπε χαρακτηριστικά όπως γράφει η Jerusalem Post.

Capture_105.JPG
www.bankingnews.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης