Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Έναρξη της προεδρικής εκστρατείας της Marine Le Pen με καταγγελία για «ζώνες Ταλιμπάν» εντός της χώρας

Γαλλία: Έναρξη της προεδρικής εκστρατείας της Marine Le Pen με καταγγελία για «ζώνες Ταλιμπάν» εντός της χώρας

Η προεδρική υποψήφια της Άκρας Δεξιάς εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του «αλαζόνα» προεδρου Macron και επικαλέστηκε την αποκατάσταση του νόμου και της τάξης στη χώρα

Σχετικά Άρθρα

Επίθεση εναντίον του «αλαζόνα» προέδρου Emmanuel Macron εξαπέλυσε η προεδρική υποψήφια της Ακρας Δεξιάς στη Γαλλία Marine Le Pen και υποσχέθηκε να αποκαταστήσει τον νόμο και την τάξη σε αυτό που αποκάλεσε ζώνες ανομίας, ναρκωτικών και οπαδών «ταλιμπάν» στην χώρα, κατά την εκκίνηση της προεκλογικής της εκστρατείας για τις προεδρικές εκλογές του 2022, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου.
«Υπάρχουν στη Γαλλία όπου δεν εφαρμόζεται ο νόμος», είπε χαιρετίζοντας εκλεγμένους πολιτικούς του εθνικιστικού και αντι-μεταναστευτικού κόμματος Rassemblement National στο Fréjus στις ακτές της Μεσογείου την Κυριακή.
«Θα εξαλείψουμε συμμορίες και μαφίες και όλους εκείνους, ισλαμιστές ή μη, που θέλουν να επιβάλλουν σε εμάς κανόνες και τρόπους ζωής που δεν είναι δικοί μας».

Αντίπαλος του Macron

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η Le Pen και ο νυν προεδρος Macron - που ξεκίνησε την θητεία του ως φιλελεύθερος, αλλά θεωρείται ότι έχει στραφεί προς τα δεξιά τους τελευταίους μήνες – να προηγούνται στις προεδρικές εκλογές του Απριλίου του 2022.
Ακροδεξιά και η κεντροδεξιά έχουν θέσει τα ζητήματα του νόμου και της τάξης και τον έλεγχο της μετανάστευσης στο επίκεντρο των πολιτικών προεδρικών εκστρατειών τους - ζητήματα που αναδείχθηκαν και με αφορμή την έναρξη της δίκης την περασμένη εβδομάδα για τις ισλαμιστικές τρομοκρατικές επιθέσεις του 2015 στο Παρίσι και την άφιξη προσφύγων από το Αφγανιστάν
Η επιστροφή των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν προκάλεσε πλήγμα στο γόητρο της εξωτερικής πολιτικής του προέδρου και οδήγησε σε σφοδρή κριτική από την αντιπολίτευση, επισημαίνεται στο δημοσίευμα.

Μετριοπαθής στροφή

Η Le Pen οδηγεί σταθερά την εικόνα του κόμματός της σε περισσότερο κεντρώες θέσεις, από τότε που ανέλαβε τον αντισημίτη πατέρα της Jean Marie Le Pen πριν από μια δεκαετία.
Έχει μετριάσει τις θέσεις του κόμματος για την φυλετική ανωτερότητα και την έξοδο στην ΕΕ, αλλά εξακολουθεί να αντιμετωπίζει από την απροθυμία πολλών Γάλλων να ψηφίσουν για ένα κόμμα που σχετίζεται με τον εξτρεμισμό και εξακολουθεί συχνά να είναι γνωστό με το παλιό του όνομα «Εθνικό Μέτωπο».

Κυβέρνηση εθνικής ενότητας

Αυτός είναι ο λόγος που παρέδωσε τα ηνία της ηγεσίας του κόμματος την Κυριακή στον Jordan Bardella,, ένα ανερχόμενο αστέρι στο κόμμα και μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και η προεκλογική της αφίσα περιλαμβάνει φωτογραφία της με το σύνθημα «Ελευθερίες, αγαπημένες ελευθερίες».
Δήλωσε ότι θα επιδιώξει να σχηματίσει κυβέρνηση εθνικής ενότητας.

Παγκοσμιοποίηση ή εθνικισμός

«Γνωρίζουμε τώρα ποιος είναι ο Emmanuel Macron και τι αντιπροσωπεύει», επισήμανε στους δημοσιογράφους στο Fréjus το Σαββατοκύριακο (11-12 Σεμπτεμβρίου, καθώς έλαβε τα διαπιστευτήριά της υποψηφιότητάς της από τους Γάλλους εθνικιστές.
«Φαίνεται ότι οι Γάλλοι επιθυμούν την επιλογή ανάμεσα σε μένα και αυτόν.
Είναι στην πραγματικότητα μια επιλογή μεταξύ παγκοσμιοποίησης και εθνικισμού», κατάληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης